Referat - Scriitori contemporani

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
326
Etichete
scriitori, contemporani
Descarcari
193
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Scriitori contemporani



Cutezatori si decadenti,scriitorii contemporani sunt dovada vie a unei emancipari de sub tutela conformismului.Ei devin o voce a gandirii libere,pana acum nepermisa si etichetata drept vulgara,exprimandu-se “fara perdea” intr-o literatura ce,pana la ei,putea parea prea “edenica” pentru gandirea omeneasca in esenta ei.Iar cum secolul XX este un secol al libertatii de exprimare si nu numai,scriitorii contemporani devin niste guru ai societatii ,aclamati si preamariti pentru modul in care reusesc a modela din materiale prozaice,insa realitati ale comunitatii in care traiesc,adevarate opere de arta.
Ei devin,deci,fondatorii literaturii fara prejudecati,in care dorintele nu mai sunt refulate,gandurile nu mai sunt inabusite si in care sufletul omenesc devine limpede,translucid.
Explozia literaturii scrisa de tineri,pentru care sexualitatea nu mai constituie un tabu,nici macar o provocare,ci un dat firesc,isi afla un penetrant varf de lance erogena in opera lui Kiki Vasilescu.
“Invingandu-mi aprehensiunile,am purces la o lectura dezinhibata si am avut revelatia celui mai bun roman pe care-l voi citi anul acesta”,spune Dragos Vasile.
Am dat peste o scriitura vioaie,ritmata inteligent,cu o foarte mica ostentatie post-textualista si cu o asumare ironica a scenariului matein,inclus cu preluarea parodica a numelor celor patru crai.In plus,matrix-ul sensual-decadent al universului drugs& sex poarta tot sigla Arnoteilor,”a adevaratilor arnoteni”,cu desfasurare de forte erotice tipice pentru Vama Veche dar si pentru subteranele unui Bucuresti croit parca pentru Marilyn Manson si a sa Dita von Teese.
“Sexul e un drept fundamental.Dar ureti-l cu inocenta dintai” este comandamentul si,totodata, blestemul acestui roman-manifest,crez estetic deviat fericit dintr-un fapt de viata banal.
Kiki Vasilescu incearca sa faca intelese ideile din propriul roman prin raspu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org