Referat - Cea mai iubita dintre flori

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
318
Etichete
cea, mai, iubita, dintre, flori
Descarcari
169
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cea mai iubita dintre flori!


Trandafirul este simbolul dragostei, frumusetii si perseverentei. Trandafirii albi sunt asociati cu idea iubirii pure, cei galbeni cu gelozia si cei rosii cu iubirea pasionala.
Trandafirul este in emisfera nordica una dintre cele mai iubite si raspandite plante. Creste cultivat, avand aspect de arbust, trandafirul fiind o planta hibrida create, dintr-o specie salbatica, prin incrucisari successive, neexistand ca atare in flora spontana. Planta este acoperita cu un numar variabil de spini si frunze delicate sau aspre. Provine din Asia, fiind apoi extreme de raspandita in toata Europa si America de Nord. In ciuda faptului ca trandafirul este o planta adaptabila, are nevoie de sol bogat si fertile, preferans lumina puternica, desi exista specii care suporta si chiar adora nordul.
Culoarea florilor este diversa, de la alb la roz, galben, oranj pana la tonuri infinite de rosu si violet intunecat, apropiindu-se uneori de negru. Dar nu numai coloritul si



aspectul fac din trandafir o floare atat de apreciata, ci si mirosul lui, atat de special incat majoritatea parfumurilor fabricate au in compozitia lor si esenta de trandafir. Exista totusi si trandafiri lipsiti de miros, unii mirosind chiar urat. E greu de descries dezamagirea unui mare si pasionat crescator de trandafiri la descoperirea ca mirosul plantelor nu este nici pe departe creat pentru a desfata simturile omenesti, ci pentru a atrage insectele polenizatoare, el fiind astfel incat sa le placa lor, sa le atraga pe ele, pe insecte si nu pe oameni.
Mirosul, un amestec de alcool, zahar si enzime provine, din cloroplastele
si din structurile partilor verzi ale plantei care, in prezenta clorofilei si folosind lumina soarelui, elaboreaza ( din apa, dioxid de carbon si saruri minerale ) substantele organice, hrana plantei. Astfel, in functie de vreme, parfumul trandafiri


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org