Referat - PAIANJENII

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1489
Etichete
paianjenii
Descarcari
426
Nota
10 / 10 - 1 vot

Crabii,paianjenii,insectele si miriapodele fac parte din grupul artropodelor.Corpul lor este impartit in parti numite segmente,acoperite cu un tegument tare sau cu capace.Picioarele lor se indoaie la incheieturi.Paianjenii au 8 picioare,iar insectele 6.Exista mai multe specii de insecte decat orice alt animal.
Tipuri de paianjeni:
1) Paianjenul falangid poate supravietui pe varful muntilor.El se poate strecura in gaurile din zapada pentru a ajunge la insectele moarte de sub ea.
2) Paianjenul de apa duce bule de aer in apa si le plaseaza pe panza atasata de tulpini.El devoreaza insectele in interiorul bulei.
3)Paianjenul de casa isi tese panza pe pereti sau pe alte parti ale mobilierului pentru a prinde muste.
4)Paianjenul mancator de pasari este originar din Asia si are o muscatura veninoasa.
EXEMPLU:Paianjenul este in vizuina iar la capatul vizuinei este un sarpe.Cine va invinge?Paianjenul mancator de pasari pentru ca el afla cu ajutorul firelor senzitive de la picioare dinainte de a intra sarpele in vizuina ce este?,cum arata? Si cu ce scop vine in vizuina.Paianjenul il ataca ,mancandu-l.Paianjenul este imun la veninul sarpelui.
Paianjenul mancator de pasari vaneaza insecte,soareci si chiar pasari.
5) Majoritatea paianjenilor de mare se hranesc cu animale mic,cum ar fi plancton sau cu anemopne de mare.Speciile din adancuri includ cei mai mari paianjeni ce pot atinge peste 75 cm lungime.
Vaduva neagra ,in ciuda faptului ca este mica,o intepatura poate fi mortala depinde cat venini injecteaza.Este originara din Australia traind chiar si in casele oamenilor.
EXEMPLU:Daca vaduva neagra se adaposteste in ghetele tale si calci pe ea ,vaduva se simte amenintata si injecteaza de 2 ori mai mult venin decat daca vine ea si te musca.
7)Tarantula se hraneste cu insecte si gandaci mari.Isi omoara prada cu o muscatura veninoasa.
Paianjenii nu sunt niste insecte ce ataca din senin doar daca incerci sa te joci cu ele sau daca calci pe ele.Invata sa eviti sa-i ranest.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org