Referat - Pisica Ta

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
2163
Etichete
pisica
Descarcari
536
Nota
1 / 10 - 1 vot

Ce se naste din pisica… trebuie îngrijit
A venit iarna si poate de sarbatori o sa primesti o pisicuta. În acest referat îti voi da câteva sfaturi cum sa o îngrijiti si cred ca animalutul îti va multumi din suflet.
O pisica mica, mica facea baie-ntr-o cadita
La vârste mici nu este recomandat sa-i faceti baie, dar daca este foarte murdara puneti într-o cadita (lighean) un prosopel (o cârpa) ca sa nu alunece. Nu spalati animalul pe cap, deoarece samponul (de bebelusi sau speciala ptr. pisici)poate intra în urechile pisicii si sa surzeasca.Atentie!:
Blana pisicii arata cel mai bine dupa 3 zile de la spalare.
Micutul animalut considera baia ca un act de agresiune asupra lui, deci dupa baie dati-i putin mâncare care stiti ca-i place.
(Chiar si) pisica blânda zgârie rau… parchetul
Ghearele pisicii cresc pe zi ce trece. Motanii sunt cei mai preocupati de ghearele lor, pe care le rod cu dintii. Deoarece pisicii tinute în casa i se uzeaza unghiile, îi trebuie o (pedichiura( o data la 3-4 saptamâni, cu un instrument special, doar la vârf, circa ¼ din lungime.
Miau! Azi eu ce (pe cine) manânc?
Pisica se trage din felinele salbatice, deci pisica este un animal de prada. Cantitatea de hrana este în functie de rasa, posibilitatea de exercitiu fizic, temperatura mediului etc. O femela are în jur de 4.5 kg, iar un motan între 4.5-5 kg. Necesarul de calori, raportul la greuate este de 60-90calori/kg.
Meniul de hrana al pisicii: 70-100 g carne de vita tocata, legume, germeni de grâu sau fulgi de cereale. Se pot adauga: soia, calciu si/sau fosfor. Pisicii adulte nu-i dati decât apa potabila, pe care trebuie s-o schimbati de 2 ori/zi. Apa minerala nu esterecomandata ptr. ca are si alte substante.
Atentie!:
Necesarul de proteine al pisicii este de 2 ori mai mare decât cel al unui catel de aceeasi vârsta, deci nu este recomandat sa hraniti (bestia( cu mâncare de câine.
Ce se naste din pisica iarba manânca!
Pisica crescuta în casa are nevoie de un mic teren, din iarba, grâu, ovaz (mâncare de pasari), din care pisica va mânca înainte de masa. Ghivecele (2 sau mai multe la nr.) se folosesc alternativ: în timp ce unul încolteste celalalt se consuma.
Atentie!: Daca pisica înghite iarba fara sa o roada înseamna ca a înghitit fire de par în timp ce se (spala(; nu va faceti griji pentru ca nu este anormal sau rau.
...


  • Referate asemanatoare

    • Pisica

      Pisica Catana Mihai Clasa a 6-a A Pisica este un mamifer domestic elegant,gratios,frumos. Pielea e ...VEZI REFERAT

    • PISICA

      PISICA Pisicile sunt mamifere pradatoare, agile, cu simturi dezvoltate, cu dinti si gheare ascutite ...VEZI REFERAT

    • PISICA

      Pisica Zoologii au facut o incadrare in lumea animala a pisicii.Pozitia pe care o ocupae urmatoarea ...VEZI REFERAT

    • Despre pisica

      PISICA Pisicile sunt mamifere pradatoare, agile, cu simturi dezvoltate, cu dinti si gheare ascutit ...VEZI REFERAT

    • Pisica

      PISICA Pisicile sunt mamifere pradatoare, agile, cu simturi dezvoltate, cu dinti si gheare ascutit ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org