Referat - PISICA

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
2885
Etichete
pisica
Descarcari
621
Nota
10 / 10 - 6 voturi

PISICA
Pisicile sunt mamifere pradatoare, agile, cu simturi dezvoltate, cu dinti si gheare ascutite. Pisicile domestice sunt animale populare. Familia pisicilor este impartita in doua grupuri, in functie de marimea lor. Primul grup este cel al pisicilor mari ca: tigrii, leii si leoparzii. Al doilea grup include cougarii si lincsii, alaturi de multe pisici salbatice mai mici si pisica domestica. In total sunt cam 37 de specii de pisici.
PISICILE DE CASA
Se crede ca pisica domestica provine dintr-o pisica salbatica, mica, din Africa. In 2000 i. Hr., ea a fost imblanzita de egipteni, care o foloseau pentru a-si protejea rezervele de mancare de soareci si sobolani.
Astazi sunt multe rasede pisici, incluzand persienele cu blana lunga, pisicile de Angora, Manx si Siameza cu blana scurta.
CARACTERISTICILR PISICILOR
Pisicile domestice seamana cu rudele lor salbatice. Ele sunt vanatori excelenti, puternici si agili, cu un simt al auzului foarte dezvoltat si vedere foarte buna. Ele au gheare curbate, falci puternice, dinti ascutiti si mustati sensibile la atingere. Pisicile sunt curioase din fire, bune cataratoare si saritoare experte. Vertebrele lor flexibile le permit sa-si rasuceasca corpul intr-o multime de pozitii.
COMPORTAMENTUL PISICILOR
Pisicile petrec cel putin o ora pe zi periindu-si blana, lingand-o cu limba lor aspra. Acest fapt le ajuta sa-si pastreze blana in conditii bune si le racoreste cand vremea este calda. Pisicile dorm, in medie, de doua ori mai mult decat alte mamifere, cam ¾ din zi, deobicei la intervale scurte, numite ‘pui de somn’.
TACTICI DE VANATOARE
Cu toate ca majoritatea pisicilor domestice nu trebuie sa-si prinda hrana, instinctul lor este de a vana. Nasul sensibil detecteaza rapid hrana. Datorita picioarelor lor cu pernite moi, ele isi pot urmari prada fara sa fie observate, pana cand sunt destul de aproape pentru a sari. Prind prada cu ghearele si o omoara cu o muscatura puternica, in mod obisnuit la ceafa, rupand gatul victimei.
VANATORUL DIN CASA
Chiar si o pisica domestica are instinctele de vanatoare ale rudelor sale salbatice. Deseori pisicile se joaca cu prada lor, in loc sa o omoare imediat. Ele vaneaza de obicei noaptea, prinzand soareci, pasari mici si insecte.
PISICA PERSANA NECESITA PERIERE REGULATA, PENTRU A MENTINE BLANA FINA.
SFINXUL FARA PAR A FOST OBTINUT IN ANII 1960, DINTR-UN PISOI NASCUT FARA BLANA.
...


  • Referate asemanatoare

    • Pisica

      Pisica Catana Mihai Clasa a 6-a A Pisica este un mamifer domestic elegant,gratios,frumos. Pielea e ...VEZI REFERAT

    • Pisica Ta

      Ce se naste din pisica… trebuie îngrijit A venit iarna si poate de sarbatori o sa primesti o pisicut ...VEZI REFERAT

    • PISICA

      Pisica Zoologii au facut o incadrare in lumea animala a pisicii.Pozitia pe care o ocupae urmatoarea ...VEZI REFERAT

    • Despre pisica

      PISICA Pisicile sunt mamifere pradatoare, agile, cu simturi dezvoltate, cu dinti si gheare ascutit ...VEZI REFERAT

    • Pisica

      PISICA Pisicile sunt mamifere pradatoare, agile, cu simturi dezvoltate, cu dinti si gheare ascutit ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org