Referat - Plante din imparatia apelor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
678
Etichete
plante, din, imparatia, apelor
Descarcari
317
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Plante din imparatia apelor

Plantele de balta sau acvatice pot fi gasite in mediul de viata din balti, iazuri, malurile raurilor si paraielor, dar si din miraculoasa Delta a Dunarii. E zona dominata seara si dimineata de nesuferitii tantari, dar si de minumatele pasari de balta si de nevazuti pesti din adancul apelar. Sa cunoastem cateva plante acvatice.

>Salcia
In lunca raului, salcia se amesteca cu arinul. Frunzele intunecate si late ale arinului sunt intr-un vadit cantrast cu salcia, care are frunzele argintate. Ele se aseamana cu doi oameni care au firi diferite: unul este posac, mereu incruntat, celalalt este vesel cu ras comunicativ. Arinul pare mai falos, cu ramurile drepte, pe cand salcia, fiind cu ramurile pletoase, inclinate spre pamant, are un aspect plangator, este smerita si indeamna si pe om sa uite ca este un biet muncitor.

>Papura
Papura apare pe malurile orcarui ochi de apa, de-a lungul raurilor si in locurile mlastinoasen
In afara de papura cu frunza lata , mai exista si papura cu frunza ingusta.
Tulpina papurei este sub pamant, gros, noduros si cu multe materii de rezerva, dulci. Porcii mananca acest dar al naturii. Ramurile drepte poarta frunzele lungi, rasucite putin, ca sa reziste la bataia vantului.
Pe unele ramuri netede, lucitoare si inalte, apar florile, sub forma a doua pamatufuri. Unul este cilindric, asezat mai jos, de culoare verzuie, care cuprinde florile femeiesti; altul, mai deschis, mai pufos, este in varf. Dupa polenizare, apar semintele, care sunt duse de vant in alte locuri,
Din papura,oamenii impletesc rogojini, fac garduri in jurul stanelor si chiar pereti in casele temporare de vara.

>Trestia
Trestia este adesea confundeta cu stuful, cu care seamana. Insa trestia are o tulpina cu o inaltime de 4-5 m, fiind destul de viguroasa; se apleaca la bataia usoara a van


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org