RSS FeedAdauga la favorite

Referat Plante Toxice Din Romania

Preview Plante Toxice Din Romania

Advertisment
Scola Generala Nr. 4
Petrosani
Judetul Hunedoara
Profesor coordonator, Realizator,
Iuliana Marica Elevul Iacob Ovidiu
“ Cea mai frumoasa experienta
pe care o putem trai este aceea
a misterului.Ea se gaseste la o-
barsia artei si a stiintei adevara-
te.”
Einstein
Plantele care prin continutul lor in diverse substante produc oamenilor si animalelor imbolnaviri trecatoare sau mortale au fost denumite plante toxice sau otravitoare.
Pare interesant de subliniat faptul ca unele dintre speciile nocive sunt plante alimentare sau furajere.
La noi in tara exista numeroase informatii referitoa-re la plantele otravitoare, in tratate de medicina, articole de specialitate si chiar in popor.
Informatii asupra toxicitatii unor plante decorative, cultivate in jurul caselor, prin apartamente si in sere prezinta un interes deosebit pentru iubitorii de plante, farmacisti, bio-logi si piscicultori.
Stiinta care studiaza natura si proprietatile substan-telor toxice, actiunea lor asupra organismelor vii, metodelor de identificare si dozare a acestora si mijloacele de combatere a efectelor produse asupra organismelor, se numeste toxicolo-gie.
Notiunea de “otrava” , sinonima cu cea de “toxic” este cunoscuta din antichitate.Astfel, dupa Dioscorioles, cuvantul “toxic “ care era cunoscut la grecii antici deriva de la “toxon’ care inseamna arc si este in legatura cu practica
folosirii sagetilor otravite Plinius Secundus credea ca termenul “toxicus” provine de la “Taxus” –planta ierboasa ale carei seminte erau folosite la otravirea sagetilor.
Alti autori cosidera ca la originea termenului “toxic” a stat cuvantul egiptean “tako” care inseamna distrugere, moarte.
In limba romana sinonimul cuvantului “toxic” este cuvantul “otrava” care deriva din verbul slavon “otraviti” si inseamna “a amari”,”a produce mahnire”.
Se s...

Informatii:

Nume: Plante Toxice Din Romania

Categorie: Biologie

Data adaugarii: 06.06.2013 07:00

Afisari: 554

Etichete: plante, toxice, din, romania

Descarcari: 74

Nota: 6 / 10 - 2 voturi

Referate aseamantoare

Feedback