Referat - Rechinii

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
341
Etichete
rechinii
Descarcari
224
Nota
0 / 10 - 0 voturi

RECHINII

Exista aproximativ 360 de specii, care împreuna cu calcanii si alte specii se disting de numarul mare de pesti ososi prin scheletul lor cartilaginos.
Rechinii sunt versatili, înotatori rapizi si au simturi foarte dezvoltate. Multe specii de rechini sunt capabile sa vâneze si sa manânce majoritatea animalelor marine. Aceste calitati au contribuit la lunga lor istorie evolutionara.
Numeroase specii de rechini, care traiesc astazi sunt similare cu speciile care înotau în marile din perioada cretacica cu mai mult de 100 de milioane de ani în urma. Rechinii prezinta de asemenea o mare diversitate în comportament si marime.
RECHINUL BALENA URIASA este cel mai mare peste din mari, cântarind aproximativ 18 tone si masurând peste 15 metri. Aceasta specie de rechini se gaseste în aproape toate marile, dar în numar mai mare se întâlnesc în apele tropicale si subtropicale.
RECHINUL CIOCAN are de la 5-7 branhii asezate în spatele capului. Coada este asimetrica de la care porneste coloana vertebrala si se extinde pâna la lobul superior.

Multe specii de rechini au rânduri de dinti ascutiti fixati într-o membrana fibroasa. Dintii, care sunt frecvent pierduti în carnea prazii sunt rapid înlocuiti de altii.
Cozile si aripioarele sunt foarte rigide, prin aceasta se deosebesc de pestii ososi.
Contrar imaginii create de oameni aripioara dorsala rareori iese în afara, doar atunci când rechinii sunt aproape de suprafata apei.
Rechinii au enzime digestive puternice si un fald epitelial, care este spiralat în jurul intestinului subtire, dând posibilitatea pestelui sa absoarba o mare si diversificata cantitate de hrana. Rechinii sunt si sanitari ai marilor si oceanelor hranindu-se cu lesuri de pesti si de asemenea cu scoici ,pasari, crabi, broaste testoase si o mare diversificare de pesti; unii vâneaza chiar si rechini mai mici.
Masculii se deosebesc de femele printr-o prelungire, care este o extensie a aripioarei pelvice si serveste ca organ copulativ.
REPRODUCEREA
Spre de


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org