Referat - Vulpea

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
484
Etichete
vulpea
Descarcari
284
Nota
0 / 10 - 0 voturi















Aria de raspindire
Vulpea rosie se gaseste in aproape toata Europa si in Nordul Americii. Sunt totusi si citeva populatii in Nordul Africii. Citeva grupurii au fost duse in Australia in secolul XIX.

Habitat
Vulpea rosie are ca habitat locuri salbatice care includ padurile, tundra, preria si in ferme. Ea prefera regiuni cu o bogata diversitate a vegetatiei. Insa s-a observat ca numarul lor este in crestere in zonele suburbane.

Tipuri de vulpi

Vulpes bengalensis se gaseste in Himalaia, Nepal, India si Banglades.




Vulpes chama este o vulpe mica. Este o vulpe ce pe spate are culoarea neagra sau gri – argintiu iar pe lateral si abdomen este galbena deschis. Intotdeauna coada este neagra. Are intre 45 – 61 cm lungime, fara a socoti coada care are 30 – 40 cm. cintareste intre 3.6 si 5 kg. Aceasta se intilneste in sudul Africii din Zimbabue pina in Angola. Prefera zonele deschise ale savanei si regiunile semi – aride din sudul Africii.
Vulpes ferrilata (Vulpea tibetana) Aceasta vulpe este intilnita in Tibet, in N – V Indiei, in districtul Mustang din nordul Nepalului. Prefera zonele inalte.



Vulpes zerda (Fennecus zerda) este o vulpe mica in comparatie cu ceilalti membrii ai familiei ca lupi, sacalii si ciini domestici. Are botul ascutit, picioare scurte dar puternice, urechi lungi si o coada lunga si stufoasa. Prefera regiunile uscate, de desert chiar, cu precipitatii reduse. Se intilneste in nordul Africii.

Vulpes rueppelli Aceasta vulpe este intilnita in Desertul Sahara in nordul Africii si in deserurile peninsulei Arabiei. Mai este intilnita in tari ca maroc, Afganistan, Pakistan, Egipt, Libia, Algeria, Tunisia, Arabia Saudita si Iran.









Vulpes pallida Aceasta vulpe se intilneste in centrul Africii si in sudul Saharei. Dar se mai intilneste si in tari ca Senegal, Somalia si Sudan. Prefera regiunile aride dar se poate intilni si in regiunile impadurite.













V


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org