Referat - Legislatia rutiera 2003

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
310
Etichete
legislatia, rutiera, 2003
Descarcari
238
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CAPITOLUL I Dispozitii generale
Art. 1. - (1) Circulatia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor si a celorlalte categorii de participanti la trafic, drepturile, obligatiile si raspunderile ce revin persoanelor fizice si juridice, precum si atributiile unor autoritati ale administratiei publice, institutii si organizatii în legatura cu acestea sunt supuse dispozitiilor prevazute în prezenta ordonanta de urgenta si în regulamentul de aplicare a acesteia.
(2) Dispozitiile prevazute în prezenta ordonanta de urgenta au ca scop asigurarea desfasurarii fluente si în siguranta a circulatiei rutiere, apararea vietii si integritatii corporale, a sanatatii persoanelor, proprietatii publice si private, protectia mediului înconjurator, precum si a drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor în acest domeniu.
(3) Autoritatea competenta în domeniul circulatiei rutiere, precum si de exercitare a controlului respectarii normelor din acest domeniu este Inspectoratul General al Politiei Române.
(4) Reglementarile privind circulatia pe drumurile publice se emit de catre autoritatile publice centrale si locale cu atributii în acest domeniu numai cu acordul Inspectoratului General al Politiei Române si cu respectarea întelegerilor internationale la care România este parte.
(5) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica tuturor participantilor la trafic, precum si autoritatilor care au atributii în domeniul circulatiei si sigurantei rutiere.
Art. 2. - Îndrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie rutiera se fac de catre politisti specializati si anume desemnati prin dispozitie a inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Române, care au obligatia de a lua masurile legale în cazul în care constata încalcari ale normelor privind circulatia pe drumurile publice.
Art. 3. - Circulatia pe drumurile publice din zona de frontiera si din alte zone pentru care, potrivit legii, s-au stabilit restrictii se face cu respectarea re


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org