Referat - Liderul

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
354
Etichete
liderul
Descarcari
274
Nota
0 / 10 - 0 voturi














































6 martie 2007

‘’Daca spui verde, atunci sa fie
Verde’’
Adica
Caracterul liderului


Pentru a fi cu adevarat de folos in fata echipei tale, trebuie, printre altele, sa faci ceea ce spui. Oamenii sunt dispusi sa-ti ierte greselile mai mult sau mai putin minore, atata vrema cite le nu se mai repeta, dar nu te vor urma cu adevarat daca esti lipsit de caracter, daca actiunile tale nu sunt conform cu vorbele spuse.

John Morley spunea :’’Nimeni nu poate trece dincolo de limitele propriului sau caracter’’.
CARACTER nu inseamna ce stii
CARACTER nu inseamna ce poti
CARACTER nu inseamna cum faci
CARACTER inseamna daca faci sau nu faci !!!
Exista mai multa motive pentru care echipele urmeaza un lider, dar adevarata valoare o btii in momentul in care acestia te urmeaza datorita coincidentei faptelor cu vorbele. ‘’Daca-i verde, verde sa fie !’’ parca asa suna o zicala din copilarie, parte dintr-un joc sau din vreo poezioara…A trecut ceva vreme de atunci, dar cu siguranta ca semnificatia era legata de spunerea adevarului.
O echipa poate sa te urmeze patorita pozitiei pe care o ai,ea este, intr-un anume fel,obligata sa o faca.
Nu iti construi singur cununi de lauri in jurul fruntii doar pentru ca esti menager.Mai e mult pana sa fii lider cu adevarat. Invata-te sa-ti promovizi echipa si sa conduci invizibil, de fiecare data edifica pe cel carui apartine idea si trateaza-i pe toti egal.

O echipa mai poate sa te urmeze pentru ca, deocamdata, ii face placerea acest lucru sau datorita rezultatelor pe care le ai in cadrul organizatiei.
Un adevarat lider este urmat de bunavoie, datorita lucrurilor bune, extraordinare pe care le face pentru echipa lui si, mai ales datorita


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org