Referat - Fondul MARR -Schema de finantare a IMM

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
443
Etichete
fondul, marr, schema, finantare, imm
Descarcari
304
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Fondul MARR - "Schema de finantare a IMM"
Descriere
Banca Comerciala Româna acorda credite si finantari nerambursabile IMM-urilor, din fondurile puse la dispozitie de catre Comisia Europeana, în cadrul Programului "Schema de creditare a Întreprinderilor Mici si Mijlocii - Fondul MARR". Programul, în valoare de 3,7 milioane EUR, având ca obiectiv finantarea proiectelor de investitii ale întreprinderilor mici si mijlocii din judetele Gorj si Hunedoara, urmareste stimularea dezvoltarii economice si crearea de noi locuri de munca. Durata Programului nu este determinata, deoarece fondul este de tip revolving, constituind sursa pentru finantari viitoare si reducându-se treptat ca urmare a componentei nerambursabile ce se acorda în cadrul fiecarui proiect.
Beneficiari
IMM- uri care îndeplinesc concomitent urmatoarele conditii:
- sunt înregistrate sau îsi desfasoara activitatea în judetele Gorj sau Hunedoara; proiectul propus trebuie sa fie localizat in aceste judete; - au maxim 249 angajati; - nu au printre asociati/ actionari, societati cu mai mult de 249 angajati ce detin mai mult de 25% din capitalul social; - cel putin 51% din capitalul social este detinut de actionari/ asociati (persoane fizice sau juridice private) români sau din tarile Uniunii Europene; sunt eligibile societatile mixte cu cel putin 20% capital românesc; - nu au datorii restante (catre creditori sau bugetul de stat); - îndeplinesc anumite criterii de eligibilitate financiara (anul financiar precedent încheiat fara pierderi, investitii profitabile, etc.); - nu desfasoara activitatea principala în agricultura, extractie, energie, comert (en-gros si en-detail).
Zonele în care programul este operational
Judetele Gorj si Hunedoara
Costuri eligibile
Pot fi finantate urmatoarele costuri:
1. Investitii pentru dezvoltarea si modernizarea întreprinderilor existente si/ sau pentru cele recent înfiintate (achizitionarea de echipamente, mijloace de transport marfa noi si second-hand, extinderea, cumpararea


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org