Referat - Buenos Aires

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
596
Etichete
buenos, aires
Descarcari
231
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Buenos Aires

POPULATIA

Cu o populatie de aproximativ 12 milioane de oameni în zona metropolitana, Buenos Aires este cel mai mare oras din Argentina si unul dintre cele mai mari ale Americii de Sud. Populatia sa este formata în general de argentinieni de descendenta spaniola sau italiana, însa exista si comunitati importante de arabi, evrei, armeni si coreeni. O mica parte din locuitori au origini indigene. Majortiatea locuitorilor sunt romano-catolici, cu limba materna spaniola.
A fost fondat în 1536 de catre Pedro de Mendoza, distrus de indieni si refondat în 1580 de Juan de Garay. Buenos Aires a crescut în importanta în 1776, când a fost numit capitala a Regatului Río de la Plata. Conditia sa de port, l-a transformat în cheia dezvoltarii tarii, în detrimentul interiorului.
Este capitala si totodata cel mai mare oras al Argentinei, situat în regiunea Rio de la Plata pe malul oceanului Pacific. Orasul este centrul politic, economic, social si cultural al Argentinei iar influentele acestui oras se întind dincolo de granitele tarii. Numele initial al acestui oras a fost Puerto Nuestra Señora Santa María del Buen Aire dar din aceasta denumire a ramas doar Buenos Aires (Aer bun).
Orasul Buenos Aires este alcatuit din Capitala Federala si Marele Buenos Aires. Capitala Federala a fost instaurata in anul 1880, aceasta fiind alcatuita din 48 de cartiere si 19 suburbii cunoscute ca municipii.
Buenos Aires are în prezent o populatie de aproximativ 12 milioane de locuitori numai în zona centrala, aceasta cifra reprezentând circa o treime din întreaga populatie a Argentinei. Locuitori acestui oras sunt cunoscuti si ca Portenos (oamenii portului).
CLIMA
Buenos Aires este un oras port, situat în zona Rio de la Plata, zona care este de fapt un imens estuar format la varsarea râurilor Parana si Uruguay. Din cauza acestui estuar zona are o clima temperata cu veri mai racoroase si ierni mai caldute decat alte locatii aflate la aceeasi latitudine cu orasul. Primavara, rareori tempe


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org