Referat - Capatul estuarului Tamisa

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
406
Etichete
capatul, estuarului, tamisa
Descarcari
314
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Capatul estuarului Tamisa



Orasul Londra, capitala Marii Britanii, aflata in Anglia la capatul estuarului Tamisa la gura de iesire catre Marea Nordului. Londra este unul dintre cele mai importante centre financiare si culturale ale lumii si este recunoscut pentru muzeele sale, pentru creatiile de arta, pentru convertibilitatile monetare si pietele de marfuri si pentru asigurari si servicii bancare la fel de mult ca si o gazda a serviciilor specializate. In traditia populara termenul de Orasul LONDRA sau orasul se aplica unei zone restrinse care a reprezentat asezarea de baza ( numita Londinium) si acum este parte din districtul de financiar si de afaceri al metropolei. Orasul Londra si 32 de suburbii inconjuratoare din vechia Londra reprezinta o suprafata de 1579 de km2 ( 610 mile2). Cele 13 suburbii inconjuratoare sunt Camden, Hackney, Hammersmith and Fulham, Haringey, Islington, Kensington and Chelsea, Lambeth, Lewisham, Newham, Southwark, Tower Hamlets, Wandsworth si City of Westminster. Cele 19 suburbii din afara sunt Barking and Dagenham, Barnet, Bexley, Brent, Bromley, Croydon, Ealing, Enfield, Greenwich, Harrow, Havering, Hillingdon, Hounslow, Kingston upon Thames, Merton, Redbridge, Richmond upon Thames, Sutton, si Waltham Forest.


Printre numeroasele centre de teatru profesionist din Londra sunt Teatrul National, Compania Teatrului National, Teatrul Aldwych, Compania Regala Shakespeare cu sediul in Londra pina in 1982 cind s-a mutat in centrul artistic; Teatrul Drury Lane; si Teatrul Curtii Regale. Reconstructia Teatrului universal in aer liber Shakespeare a fost deschis in Southwark in 1996. Orasul are cinci orchestre simfonice si un mare numar de orchestre de camera. Principala sala de concerte este sala regala aflata in acelasi complex.
In timpul primului razboi mondial Londra a fost tinta numeroaselor reiduri germane cu avioane si zepeline. Orasul a fost bombardat puternic in timpul celui de-al doil


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org