Referat - Egiptul Se Afla In Partea Nord

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
1443
Etichete
egiptul, afla, partea, nord
Descarcari
818
Nota
9 / 10 - 1 vot

Egiptul se afla in partea nord-estica a continentului african, pe tarmurile a doua mari. In partea de nord, Egiptul este scaldat de Marea Mediterana si in partea de est, de Marea Rosie. Egiptul se invecineaza la vest cu Libia, la sud cu Sudan si la nord-est cu Israel. Intre desert si tarmul muntos al Marii Rosii, intregul teritoriu este strabatut de fluviul Nil.
Egiptul este republica, denumirea oficiala fiind Republica Araba Egipt. Presedintele Husni Mubarak sta in fruntea Ministerului Apararii si este comandantul suprem al fortelor armate.
Pentru intrarea in Egipt este nevoie de un pasaport valabil minimum 6 luni si o viza turistica. Viza se poate obtine individual la Consulatul General al Egiptului la Bucuresti sau prin intermediul agentiei Kartago Tours. In vederea rezolvarii formalitatilor de obtinere a vizei prin agentia noastra, odata cu achitarea avansului, la inscriere, trebuie prezentat pasaportul, o copie xerox si suma necesara pentru taxa de viza. Aceste documente trebuie prezentate agentiei cu cel putin 14 zile lucratoare inainte de plecare. In acest caz, problema vizei va fi solutionata de delegatul firmei, la sosirea pe aeroportul din Hurghada.
Moneda oficiala in Egipt este lira egipteana (LE), subdiviziunea este piastrul (PST), 1 LE = 100 PST. Importul si exportul lirei egiptene nu sunt permise. In Egipt se poate aduce orice valuta liber convertibila. Banii se pot schimba la hotel, la oficii de schimb valutar sau in banci, fara plata comisionului. Cartile de credit internationale pot fi utilizate la hoteluri si in multe magazine. Nu se pot folosi insa pe vapoarele de agrement, unde se plateste doar in numerar. Bancile sunt deschise in zilele: luni – vineri, intre orele 8:30 – 14:00.
Vaccinarea nu este obligatorie si nici nu este necesara la intrarea in Egipt. Informatii de specialitate actualizate puteti primi la orice statie de igiena regionala. Asistenta medicala in Egipt este de multe ori foarte complicata, de aceea nu uitati sa va luati cu dvs. medicamentele pe care le folositi in mod curent. De asemenea, puneti in bagajul dvs. medicamente impotriva insolatiei, problemelor digestive si mai cu seama impotriva racelii, care reprezinta cazurile cele mai frecvente, datorita marilor oscilatii de temperatura.
Cumparaturile pot fi facute in bazar, unde preturile sunt libere, cu posibilitatea de a negocia, sau in magazine si supermarket-uri, unde preturile sunt fixe. Micile magazine cu suveniruri, cu vederi, cu alimente, se deschid in jurul orei 9:00 si se inchid seara tarziu. Unii comercianti, foarte amabili si deseori exagerat de insistenti, isi prezinta marfa laudand-o si argumenteaza demonstrand practic calitatile acesteia. Fiti atenti mai cu seama la cumpararea aurului si a papirusului!
In tarile arabe, se obisnuieste sa se ofere bacsis pentru serviciile acordate. Bacsisul reprezinta in Egipt una din sursele de venit, de aceea vi se va solicita foarte frecvent. Pentru a se evita discutiile inutile si permanente, reprezentantul nostru va incasa de la fiecare participant o suma de 20-36 $ pe care o va imparti personalului hotelier, de pe vas, chelnerilor si soferilor.
Egiptul este un rai al fotografilor, dar sunt valabile aici unele prevederi scrise si nescrise:
-fotografierea obiectivelor militare, a podurilor, a porturilor este strict interzisa
-in majoritatea bisericilor (moscheelor), a colectiilor si muzeelor, fotografierea si filmarea este permisa numai dupa achitarea unei sume si fara folosirea blitz-urilor
-daca doriti sa fotografiati populatia locala, este mai bine sa-i rugati in prealabil sa accepte acest lucru
-  cartierele marginase si sarace, precum si cersetorii, nu ar trebui fotografiate. Acestia din urma ar putea sa se simta jigniti si ar putea avea reactii nedorite
De la Herodot incoace, s-au scris nenumarate carti despre Egipt. Intr-o viata de om, e imposibil sa le citesti pe toate. Cu toate acestea, Egiptul continua sa fie un loc fascinant si misterios. Istoria in cifre spune ca civilizatia egipteana este prima civilizatie cunoscuta
Memphis si Sakara, Platoul marilor Piramide si a enigmaticului Sfinx, templele construite, de-a lungul Nilului, intre Abydos si Abu Simbel, Valea Regilor si a Rginelor sunt doar citeva destinatii ale civilizatiei faraonice, dintr-o enumerare de citeva pagini.
Din Cairo la Hurghada transferul se face cu autocare climatizate. Distanta de 440 km este parcursa in 6 - 7 ore, cu cateva opriri de o jumatate de ora. Drumul de cca 280 km de la Hurghada la Luxor dureaza in medie 4 ore, cu o oprire de o jumatate de ora. De la Luxor la Aswan, drumul de 240 km se parcurge in aproximativ 3,5 ore. Manastirile din secolele IV-VI, din desertul de vest si de est, Manastirea Sfanta Ecaterina din Sinai, bisericile ce amintesc de fuga Familiei Sfinte in Egipt, sunt alte locuri importante din istoria Egiptului si a crestinismului.
Arhitectura islamica, concen...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org