Referat - Principalele activitati agricole in America de Sud

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
424
Etichete
principalele, activitati, agricole, america, sud
Descarcari
244
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Principalele activitati agricole în America de Sud

Principalele activitati agricole cuprind doua mari domenii – cultura plantelor si cresterea animalelor – si numeroase subdiviziuni ale acestora.
Cultura plantelor se remarca prin plantatiile de porumb (Brazilia), bananieri, trestie-de-zahar, bumbac, cafea si cartofi.
În statele Andine agricultura prezinta un anumit specific, fiind axata pe cultura plantelor tropicale – foarte apreciate de catre europeni – care ocupa suprafete întinse în Bolivia, Peru, Columbia.
Agricultura din Peru cosntituie principala ramura a economiei statului. Se cultiva porumb, grâu, orez, arahide si citrice. De asemenea, în zonele de coasta se cultiva cafea.
Cafeaua este o planta de cultura importanta în America de Sud. În Columbia se cultiva mai ales în solul fertil de la poalele Anzilor.
Chile prezinta o suprafata folosita pentru agricultura relativ restrânsa, datorita reliefului muntos si a climei secetoase. Cea mai importanta regiune agricola este Marea Vale, câmpie centrala fertila si calduroasa, unde se cultiva cereale, lamâiul, portocalul, vita de vie si maslinul.
Brazilia este tara cafelei, a nucilor de cocos, a bananelor si a productiei de cacao. Agricultura este specializata în culturi ale caror produse sunt în mare parte exportate, precum arborele de cafea, de cacao si citricele. Cultura porumbului, clasata pe locul 3 mondial, cuprinde spatiile aflate la sud si la est de platourile înalte din centrul Braziliei, acolo unde se afla cele mai multe terenuri cultivabile ale Americii de Sud. În Câmpia Amazonului, ocupata de padurea ecuatoriala, o parte a populatiei se ocupa cu extragerea laptelui de cauciuc din arborii de cauciuc.
În zona pasunilor fertile centrale din Argentina, numite pampas, se cultiva cereale, în special grâu.
În Venezuela se practica culturi ale caror produse sunt destinate exclusiv exportului.
Cresterea animale


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org