Referat - Tehnoredactarea computerizata

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
419
Etichete
tehnoredactarea, computerizata
Descarcari
258
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Tehnoredactarea computerizata

Tehnoredactarea computerizata utulizeaza computerele pentru a scrie, ilustra si tehnoredacta documente. Multe dintre aceste documente pot fi apoi tiparite in cele mai bune conditii.
Publicatiile editate computerizat variaza din punct de vedere al complexitatii de la simple ziare, tiparite in alb-negru, pana la reviste si carti colorate. De la sfarsitul anilor ’80, DTP (Desktop Publishing) a inlocuit treptat metodele invechite prin care specialistii sau chiar firme diferite trebuiau sa execute anumite sarcini. Sistemele DTP permit unei singure persoane sa realizeze de la biroul sau o multitudine de functiuni, inclusiv scrierea si editarea, proiectarea paginilor, culegerea si pregatirea caracterelor si a graficii cu scopul de a fi tiparite.
La mijlocul anilor ’80 au existat patru mari momente de cotitura in tehnologie, care au facut posibila aparitia editarii computerizate. In primul rand a contat perfectionarea computerelor personale Apple Macintosh. Firma Apple a prefectionat display-ul WYSIWYG (What You See Is What You Get), la fel ca Graphical User Interface, care a facut posibila renuntarea la obligativitatea de a dactilografia intr-un sir de comenzi. Acum utilizatorul poate sa foloseasca doar mouse-ul sau o alta unitate pentru a deplasa o sageata pe ecran si a activa astfel o anumita actiune.
O alta realizare a fost perfectionarea imprimantei cu laser Apple LaserWriter care asigura o inalta rezolutie pentru text si grafica si era un produs acceptabil ca pret. Cea de-a treia realizare a fost perfectionarea limbajului de programare PostScript de catre firma Adobe Systems. Acesta permitea computerelor sa comunice cu imprimanta pentru a putea descrie infatisarea paginii ce urma a se imprima. Si in al patrulea rand a contat foarte mult aparitia publicatiei PageMaker, software-ul de baza al paginarii, folosita pentru prima data de catre Paul Brainerd, fondatorul corporatiei Aldus si co-inventator al PageMaker-ului. Pu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org