Referat - Conacul Bratianu de la Florica

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
439
Etichete
conacul, bratianu, florica
Descarcari
331
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Conacul Bratianu de la Florica






Situat in comuna Stefanesti, judetul Arges, conacul familiei Bratianu, numit, ca si satul in care se afla, Florica, in amintirea primei fiice a lui Ion C. Bratianu – este unul dintre cele mai frumoase domenii boieresti din România, pastrat foarte bine pâna in zilele noastre, exceptând mobilierul, cartile si obiectele din interior, care au fost risipite in timpul regimului comunist.
Acesta este conacul în care s-a nascut si a trait cea mai importanta familie de oameni politici români, o adevarata dinastie civila care a dat tarii nu mai putin de trei prim-ministrii,dintre care primii doi – Ion si Ionel Bratianu – au avut un rol covârsitor in formarea României moderne. Ion Bratianu a dus la razboiul de independenta al României, iar cel de-al doilea a realizat, tot in urma unui razboi,Unirea din 1918 si reformele ce au stat la baza democratiei interbelic. Conacul Bratianu de la Florica



Un domeniu complet

Domeniul Florica este format din conac, ferma, capela, crama, gara si foarte interesant de stiut un observator astronomic, toate fiind înconjurate de minunatele podgorii ale Stefanestiului. Acest conac este opera primilor doi Bratieni, Ion si Ionel, tata si fiu, care au transformat o cocheta casa intr-o resedinta boiereasca, in care s-au luat importante decizii privind istoria noastra. Prima casa de la Florica a fost construita de Ion C. Bratianu în anul 1858. El a mostenit acest pamânt de la tatal sau si a vândut o parte din celelalte mosii, dar a cumparat lânga Florica,o vita de vie, numita Floreasca, vie care îl va preocupa pâna la moarte.


Ion C. Bratianu, „Vizirul” , cum era cunoscut in epoca a mentinut casa cu un stil sobru, impus de gusturile sale simple. Spre sfârsitul vietii, a fost convins cu greu sa de fiul sau Ionel, inginer împatimit de constructii,sa schimbe stilul vechi al casei.
Ionel Bratianu a schimbat radical cladirea si toate împrejurarile acesteia,


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org