Referat - Hannibal

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
406
Etichete
hannibal
Descarcari
269
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Hannibal




Hannibal a fost fiul lui Hamilcar Barca, conducator cartaginez care a avut um rol important in primul razboi Punic.Hannibal este in primul rand cunoscut
pentru rolul jucat in a-l doilea razboi punic,dar el a avut un rol la fel de important in cucerirea S-E Spaniei in 220 i.Hr.El l-a urmat pe tatal sau in campanile sale inca de la 9 ani;intre 18 si 25 de ani acesta a fost un conducator militar sub conducerea cumnatului sau Hasdrubal,avand ca rol extindere asi consolidarea puterea Cartaginei in Spania.
Dupa moartea lui Hasdrubal in 221 i.Hr. Hannibal a fost ales noul conducator al Cartaginei. Sub conducerea sa caratginezii au facut mari avansuri teritoriale,dar odata cu cucerirea orasului Saguntum (Sagunto,Spania) in 218 i.Hr. s-au ciocnit cu armata romana.Romanii au pretins ca a fost o incalcare a acordului existent intre Roma si Cartagina si au cerut ca Hannibal sa li-se predea.Odata cu refuzul Cartaginei ,al doilea razboi Punic a inceput.
Astfel Hannibal a pornit in celebrul sau mars de la Cartagina spre Roma in 218 i.Hr.La inceput a traversat Pirineii,apoi a traversat Alpii.Trecatoarea exacta prin care atraversat Alpii nu este cunoscuta probabil intre trecatoare Micul St. Bernard si Mont Genevre.O mare parte din oamenii lui au murit din cauza furtunilor de zapada,avalanselor si a atacurilor din partea triburilor ostile. Pericolul a venit din partea celtilor care au atacat spatele coloanei;altii au atacat animalele de povara si au rostogolit pietre mari asupra cartaginezilor.Hannibal a luat masuri dar acest lucru a insemnat pierderi mari de oameni.Se presupune ca in timpul traversarii Alpilor Hannibal a ajuns la inaltimii de 2000m.
Dupa traversarea Alpilor Hannibal a ajuns in Campia Padului,in N Italiei avand in subordinea sa 6000 de calareti,20000 de infateristi si cativa elefanti din cei 38 pe care i-a avut initial,pe langa acestia el a recrutat gali,astfel ca numarul total soldatilor a ajuns la 30000 cu acestia el a s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org