Referat - Imbracamintea femeilor arabe

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
388
Etichete
imbracamintea, femeilor, arabe
Descarcari
292
Nota
0 / 10 - 0 voturi

IORDANIA si imbracamintea
femeilor arabe

Cu denumirea oficiala Regatul Hasemit al Iordaniei, statul iordanian este situat în nord-vestul Asiei în Orientul Apropiat si are ca vecini statul sirian, iraqian, saudit, Marea Arabiei si Israelul. Populatia este de etnie araba si islamismul este religia de stat, dar sunt si crestini. Capitala Iordaniei este Amman. Ammanul este încântator. Este situat pe 19 coline, pe fiecare colina câte un cartier cu specificul sau.Iordania este una dintre tarile cele mai ospitaliere din lume. În ce alt loc, din lume va puteti lasa bunurile pe strada si sa nu dispara? În ce alt loc din lume veti întâlni localnici care va sunt total straini si care va invita în casele lor? Pe lânga toate acestea, Iordania are unele dintre cele mai spectaculoase peisaje.Bucataria araba este una dintre cele mai elaborate si sofisticate din lume. Mâncarea reprezinta ea o parte importanta din cultura si este folosita pentru a exprima ospitalitatea si generozitatea. Iordanienii sunt extraordinar de ospitalieri, chiar si în comparatie cu alte culturi arabe. Bucataria locala include aperitive, numite mezze, pâine aromata, dulciuri delicioase însiropate, fistic si alte delicatese si mansaf, mâncare traditionala de miel, sos de iaurt si orez. Toate acestea se pot servi în numeroasele restaurante arabice din Iordania.
Majoritatea meselor servite la restaurant încep cu mezze si doar dupa ce servesti aceste aperitive vei fii întrebat daca vrei sa servesti felul principal. Mezze difera putin de la restaurant la restaurant dar peste tot ingredientele de baza reprezinta pâine araba , hummus( un fel de pasta de cabanos), tahina (pasta de susan), ceapa si zeama de lamâie. .
. Fumatul este mult mai comun în Iordania decât în Europa sau în SUA. Narghileaua , traditionala pipa cu apa sau bule de aer este o experienta interesanta care poate fi încercata în orice cafenea sau în numeroase restaura


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org