Referat - Neferhotep

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
311
Etichete
neferhotep
Descarcari
221
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Neferhotep




Centrul franco-egiptean pentru studiul Templului din Karnak si Consiliul superior egiptean pentru antichitati (CSAE) au anuntat, sambata, la Luxor, descoperirea unei statui a faraonului Neferhotep I, pentru a carei degajare trebuie demontate o serie de constructii, transmite Mediafax. Statuia, care este ingropata de circa 3600 de ani, il reprezinta pe Neferhotep I purtand insemnele regalitatii, inclusiv efigia unei cobre, a declarat arheologul Francois Larche. Dubla si fabricata din piatra, statuia are o lungime de 1,80 de metri si este inconjurata de un cadru dublu de 2 metri, care se afla la o adancime de 80 de centimetri, a declarat Larche, in timpul unei vizite efectuate la locul descoperirii. Monumentul a fost descoperit in satul Karnak, sub ruinele cetatii Theba, care a fost capitala Egiptului Antic si unde se gaseste si Templul lui Amon, precum si mai multe edificii religioase.

"Statuia a fost gasita ingropata la o adancime de 1,6 metri, sub un portal din piatra care marca intrarea in templul faraonic al regelui Thoutmosis I, care a condus Egiptul in perioada 1530 - 1520 inaintea erei noastre, si in apropierea unui obelisc dedicat reginei Hatshepsut", singura femeie care a condus Egiptul in calitate de faraon in perioada 1504-1484 inaintea erei noastre, a declarat sursa citata.

Cel de-al 22-lea rege din cea de-a 13-a dinastie (1785-1680 i.e.n), Neferhotep I, al carui nume inseamna "Frumos si bun", a condus Egiptul in perioada 1696-1686 i.e.n. Desi nu avea sange regal, faptul ca tatal sau a fost preot al Templului Abydos i-a permis sa obtina tronul. "Nu putem scoate statuia din subsol pentru ca se afla in apropierea obeliscului si, pentru a o dezgropa, trebuie sa demontam portalul, apoi sa-l reconstruim dupa scoaterea statuii", a explicat Larche. "CSAE trebuie sa decida soarta statuii lui Neferhotep I: daca aceasta va fi scoasa la lumina zilei sau va ramane ingropata acolo unde se afla (...) Am recurs la fotografii prin satelit si la echipamen


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org