Referat - Regina Elizabeta I

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
362
Etichete
regina, elizabeta
Descarcari
179
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Regina Elizabeta I
Regina Elizabeta I a demonstrat ca si o femeie poate guverna Anglia la fel de bine precum un barbat. În timpul îndelungatei ei domnii, regina - foarte populara - a condus tara printre numeroase pericole si a respins cu succes amenintarea spaniola.
Poreclita „Glorioasa” sau „Regina Virgina”, Elizabeta a fost fiica regelui Henric al VIII-lea, o personalitate foarte puternica pe care ea l-a luat drept model. Sub „virtutile regesti” cu un simt diplomatic feminin, pentru a apara tara de inamicii politici interni si externi.
Era elizabetana, adica partea a doua a secolului XVI, este una dintre cele mai palpitante epoci din istoria Angliei. Renasterea engleza a luat amploare; poezia, dramaturgia si muzica înfloreau. În aceasta perioada au scris dramele englezesti cele mai renumite de William Shakespeare si Cristopher Marlowe. Edmund Spencer si Sir Philip Sydney sunt enumerati printre cei mai mari poeti englezi.
Vestitii marinari englezi, Francis Drake, Walter Raleigh, Mathew Frobisher, Humphrey Gilbert si Richard Greenville, în afara calatoriilor europene, erau în cautarea unor teritorii noi, si s-au întors cu bogatii fabuloase din coloniile spaniole. Desi Elizabeta nu a trecut niciodata Canalul Mânecii, ea a încurajat întotdeauna marinarii spre aventuri îndraznete.
Când în 7 septembrie 1533, a venit pe lume în palatul de la Greenwich Elizabeta Tudor, regele Henric a fost inconsolabil deoarece îsi dorise foarte mult ca urmas un baietel. Dorinta era atât de puternica încât divortase de prima nevasta, Chaterine de Aragonia, deoarece si aceasta îi nascuse numai o fetita, Maria.
Mama Elizabetei, Ana Boleyn fusese o curtezana. Când Papa a refuzat sa desfaca casatoria cu Chaterine de Aragonia, Henric a întrerupt legatura cu biserica catolica si a întemeiat biserica anglicana, al carei conducator suprem a fost chiar el. Dupa aceasta si-a aprobat propriul divort si recasatorirea.
Desi la început a iubit-o sincer pe Ana B


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org