Referat - Viata timpurie din Florenta

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
355
Etichete
viata, timpurie, din, florenta
Descarcari
263
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Viata timpurie din Florenta



Leonardo da Vinci(1452-1519), artist florentin, unul dintre marii maestri ai Renasterii, pictor celebru, arhitect, inginer, sculptor si om de stiinta. Profunda lui dragoste pentru cunostinta si cercetare a fost cheia încercarilor sale artistice si stiintifice. Inovatiile sale în domeniul picturii au influentat cursul artei italiene pentru mai mult de un secol dupa moartea sa, si studiile sale stiintiifice – în anamtomie, optica si hidraulica – au anticipat multe dintre realizarile stiintei moderne.

Viata timpurie din Florenta

Leonardo s-a nascut în micul oras Vinci, de lânga Florenta, în Tuscania. A fost fiul unui notar florentin bogat si a unei taranci. În mijlocul anilor 1460, familia s-a stabilit în Florenta, unde Leonardo a primit cea mai buna educatie. A avansat rapid social si intelectual. Arata bine, vorbea usor, si era un muzician bun. În 1466 a devenit ucenicul lui Andrea del Verrocchio, cel mai bun pictor si sculptor al acelor timpuri. În atelierul lui, Leonardo a învatat multe lucruri, de la pictura altarelor la crearea uriaselor proiecte sculpturale în marmura si bronz. În 1472 a fost admis în ghilda pictorilor din Florenta, si în 1476 era considerat tot ucenicul lui Verrocchio.
În 1478, Leonardo a devenit un artist independent. Prima lui comanda a fost pictarea altarului capelei primariei florentine, pe care nu a executat-o. Prima sa pictura a fost Adoratia magilor, începuta în 1481 si neterminata. Alte lucrari atribuite tineretii sale au fost portretul lui Ginevra de’ Benci, si neterminata Sf. Jerome.

Viata în Milan

În jurul anului 1482, Leonardo a intrat în serviciul lui Ludovico Sforza, ducele Milanului, din cauza unei scrisori în care îi spunea ducelui ca poate construi poduri portabile, ca stia tehnica construirii tunurilor, ca putea construi vehicule blindate, catapulte si alte masini de razboi, ca putea executa sculpturi în marmura, bronz si lut. A servit drept inginer sef în numeroasele actiuni mil


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org