Referat - Tehnici promotionale - Zaraza vs Miorita

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
385
Etichete
tehnici, promotionale, zaraza, miorita
Descarcari
330
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ZARAZA vs MIORITA

Comunicatia de marketing reprezinta un program dirijat, ce include metode si tehnici de comunicare, realizat cu scopul de a prezenta compania si produsele sale consumatorilor potentiali: de a comunica atributele importante ale produselor, de a facilita vanzarea acestora si, astfel, de a contribui la maximizarea efortului pe termen lung.
Comunicatia de marketing utilizeaza doua tipuri de tehnici:

Tehnici de comunicare continua, reprezentate de marca, designul produsului si ambalaj. Cu ajutorul acestora se asigura o comunicare neintrerupta cu publicul tinta.
De-alungul intrgului ciclu de viata, in conditiile in care pozitionarea ramane aceeasi, produsul sau organizatia comunica prin intermediul unor elemente relativ stabile.


Tehnici de comunicare promotionala reprezentate de publicitate, promovarea vanzarilor, relatiile publice, comunicarea prin eveniment, forta de vanzare si marketingul direct.
Utilizarea lor presupune organizarea unor campanii ce se deruleaza pe o perioada de timp relative scurta.
In functie de situatia de marketing cu care se confrunta la un moment dat marca, fiecare campanie promotionala are anumita obiective, un mix promotional specific si un mesaj corespunzator, a carui concretizare difera in functie de tehnica folosita si de mediul de transmitere.

Publicitatea este o tehnica de comunicare nepersonala, ce presupune derularea unui demers complex de natura persuasiva, pentru a carui realizare sunt utilizate instrumente specifice comunicarii in masa in masura sa provoace o presiune psihologica asupra publicului vizat. Initiatorul actiunilor de comunicare publicitara este anuntatorul care, in vederea realizarii obiectivelor stabilite, doreste sa transmita unui public numeros, dar cat mai bine determinat, un masaj nepersonal cu privire la produsele promovate.


Fiind o tehnica a comunicatiei de marketing ea este considerata un proces de comunicare, avand aceleasi componente ca si acesta si anume:
1. emitatorul- n


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org