Referat - Leonhard Euler

Categorie
Referate Matematica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
553
Etichete
leonhard, euler
Descarcari
281
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Leonhard Euler

S-a nascut la 15 aprilie 1707 în Basel, Elvetia si a murit pe 18 septembrie 1783 în St. Petersburg, Rusia.

Tatal lui L. Euler a fost Paul Euler. Paul Euler a studiat teologia la Universitatea din Basel si a frecventat cursurile lui Jacob Bernoulli. De fapt Paul Euler si Johann Bernoulli locuiau amândoi în casa lui Jacob Benoulli în timp ce erau studenti în ultimul an. Paul Euler a devenit ministru Protestant si s-a casatorit cu Margaret Brucker, fiica altui ministru Protestant. Fiul lor, L. Euler, s-a nascut în Basel, dar familia s-a mutat în Richen când acesta avea un an si acolo, nu departe de Basel, a fost crescut Leonhard. Cum am mentionat, Paul Euler avea unele cunostinte de matematica si a putut sa-si învete fiul matematica elementara înainte de alte materii.

Leonhard a fost trimis la scoala din Besel, si în acest timp a locuit cu bunica sa din partea mamei. Aceasta scoala era slaba din toate punctele de vedere si Euler nu a învatat matematica deloc din scoala. Oricum interesul sau pentru matematica fusese deja insuflat de lectiile tatalui sau si a citit texte de matematica pe cont propriu si a luat lectii particulare. Tatal sau Euler dorea ca fiul sau sa-l urmeze spre biserica si l-a trimis la Universitatea din Basel sa se pregateasca pentru minister. El a intrat la Universitate în 1720, la vârsta de 14 ani, mai întâi pentru a capata o educatie generala înainte de a merge la studii mai avansate. Johann Bernoulli a descoperit curând marile aptitudini ale lui Euler pentru matematica în paticular . Relatarea lui Euler cu privire la scrierile sale autobiografice nepublicate este:

,, ... Am gasit o ocazie de a fi introdus la un profesor renumit Johann Bernoulli... Este adevarat ca el era foarte ocupat si a refuzat clar sa îmi dea lectii private; dar mi-a dat un sfat mult mai valoros de a începe a citi carti de matematica mai grele pe cont propriu si sa studiez cât se poate de sârguincios; daca întâlneam unele obstacole sau dificultati , aveam vo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org