Referat - Ciresarii-vol III

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
2119
Etichete
ciresariivol, iii
Descarcari
623
Nota
9 / 10 - 1 vot

CIRESARII
ROATA NOROCULUI
DE CONSTANTIN CHIRITA
Este din nou vacanta de vara.Toti copiii sunt fericiti fiindca vacanta mare a sosit.Fiecare ciresar este la casa lui.Verisoara lui Dan,Ioana i-a invitat pe ciresari sa-si petreaca vacanta la bunica ei.Singurul bucuros de acesta propunere era Tic.Ceilalti ciresari nici nu voiau sa auda de aceasta propunere.
Maria trebuie sa vina si ea la bunica Ioanei deoarece nu poate sa-l lase singur pe fratiorul ei,Tic,într-un oras strain fiindca baiatul se poate pierde sau i se poate întâmpla ceva.
Cei trei ciresari împreuna cu verisoara lui Dan,Ioana au plecat spre orasul „D” care era foarte renumit pentru bâlciul sau care se tine o data pe an. Acolo,ciresarii au întâlnit-o pe bunica Ioanei care era foarte severa,ca o profesoara.Copiii trebuie sa fie prezenti la ora fixa la masa.Daca nu vor fi prezenti ei vor fi certati de bunica Ioanei.
Prima zi,ciresarii au plecat împreuna cu Ioana la renumitul bâlci.Acolo ei au vazut tot felul de culori si de lumini.Tic s-a atasat foarte mult de un joc numit „Roata norocului” unde trebuie împinsa o sipca.La orice numar la care se opreste sipca este un premiu.Tic a tras de foarte multe ori dar nu a câstigat decât lulele negaurite si iepurasi din gips.El si-a dat seama ca proprietarul „Rotii norocului” triseaza.
A doua zi,bunica Ioanei i-a dus pe copii la muzeul din oras.Tic s-a despartit de ceilalti si s-a dus într-o încapere unde a vazut niste statui foarte valoroase numite „tanagrale”.Bunica Ioanei,Ioana si ciresarii nu au mai putut vedea tanagralele deoarece acestea au fost furate.Cei trei ciresari se confruntau din nou cu o aventura.Ei i-au chemat si pe ceilalti ciresari: Victor,Ionel,Lucia si Ursu.
Tic le-a aratat tuturor ciresarilor bâlciul din oras.Unii dintre copii au si jucat la „Roata norocului” dar n-au câstigat nimic deosebit.Tic vrea cu orice pret statuia lui Fradaburidi.Copilul si-a facut un plan ca sa fure statuia dar n-a spus nimanui.
În timp ce se plimba prin parc,Tic a vazut într-o gradina ceva stralucitor,dar nu erau decât niste caramizi si o papusa.Într-o zi,ciresarii s-au dus la circ unde au cunoscut un tânar atlet.Un echilibrist pe nume Torenzo l-a provocat pe Ursu la lupta.Ursu a acceptat provocarea si l-a învins cu greu pe Torenzo.
Într-o zi,ciresarii au aflat smecheria pe care o folosea proprietarul „Rotii norocului”.Ei trebuiau sa întoarca cuiele de pe sipca în sens opus.Victor
i-a oferit acest serviciu lui Ursu.Tic era foarte fericit fiindca putea câstiga statuia lui Fradaburidi pe drept.
A doua zi ciresarii s-au dus în bâlci,iar Ursu a întors foarte rapid cuiele în sens opus.Ciresarii au început sa joace la „Roata norocului” si au câstigat premii foarte frumoase si scumpe.Proprietarul „Rotii norocului” era foarte nervos fiindca ciresarii au câstigat toate premiile de valoare.
Tic era foarte mâhnit deoarece nu a putut câstiga statuia lui Fradaburidi. Copilul a furat statuia cu ajutorul unui lasou.Fiind foarte inteligent,Victor a doscoperit în ultimul moment unde se gaseau tanagralele.Ele erau chiar în premile câstigate de ciresari.Astfel enigma tanagralelor a fost descoperita.
Volumul al III-lea
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org