Referat - Concert Din Muzica De Bach

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1488
Etichete
concert, din, muzica, bach
Descarcari
552
Nota
9 / 10 - 1 vot

Concert din muzica de Bach
Rezumat
Capitolul I
Mini vine acasa la Rimi. Sia ii raspunde. Lina o intampina pe Mini si ii zice ca Sia e o nepoata de-a ei. Sia cere voie sa iasa afara, unde era Lica, tatal ei, asteptand-o. Lina ii arata lui Mini casa. Aflam ca Sia sta la Rimi si ca doctorul Rim a avut guta. Sia se intoarce si Mini pleaca.
Capitolul II
Este prezentat Lica Trubadurul, atat fizic cat si moral. Cei doi discutau sub fereastra casei si erau vazuti de doamna Vera, vecina Rimilor, care era foarte suparata, crezand ca cei doi sunt iubiti.
Aflam povestea vietii doctorului Rim. El se casatorise cu Lina numai pentru bani si se considera o victima a acelei casatorii. Dorea sa puna mana pe averea Linei.
Sia se intoarce de afara, unde vorbise cu Lica. Este intrebata ce mai face si cum se mai simte Lica. Ea raspunde scurt. Lina, Rim si Sia iau masa in sufragerie.
Capitolul III
Este narata povestea lui Lica si rolul fetei in viata lui. Lica este un om simplu, comod, caruia ii plac banii usor castigati. Fusese in armata, dar se lasase din cauza unei directoare de la o scoala primara, cu care a avut o aventura. Incepuse insa razboiul si Lica fusese chemat la regiment. Cand Lina refuzase sa aiba grija de Sia, el o lasase in grija directoarei. In drumurile lui, Lica se imbolnavise de o puternica febra. Dupa ce se intorsese sa vada ce mai face Sia, el a plecat cu ea, directoarea nefiind acasa. La un moment dat Lica a hotarat sa se retraga definitiv din armata.
La prima intalnire cu Lica, Rim se aratase demn, dar politicos. Lica venea sa o viziteze pe Sia la scoala de infirmiere si era glumet cu toata lumea.Intr-un final, Lica o plsase pe Lina in casa la Rimi.
Capitolul IV
Este relatata intalnirea lui Lica cu printesa Ada, intr-o zi, pe strada. Dupa un timp, Ada il cautase pe Lica. Aflase ca este ruda a doamnei Hallipa-Draganescu. Maxentiu, sotul Adei, print nobil, este obligat de Ada sa ii faca cunostinta cu doamna Draganescu.
Capitolul V
Aflam ca Maxentiu este bolnav cu plamanii. El era multumit sa fie lasat in pace si sa stea sa zaca in pat. Nu voia insa ca lumea sa stie ca este bolnav ; din acest motiv tusea foarte incet si incerca sa nu lase sa se vada boala.
Intr-o dimineata Ada i-l prezinta pe Lica lui Maxentiu. Ii spune ca Lica se va ocupa de caii noului grajd pe care Ada dorea sa-l infiinteze. Lica refuza postul oferit de Ada.
Capitolul VI
Mini se duce si discuta cu Nory, spunandu-i ca Lina doreste sa o vada. Discuta de asemenea si despre sora Elenei Draganescu, cat si despre concertul organizat de Elena. La coafor vin si Elena cu sora ei mai mica, Mika-Le. Urmeaza o caracterizare a domnului Draganescu.
Capitolul VII
Este prezentata figura lui Maxentiu. El isi aduce aminte de mama sa, o dansatoare de cabaret pe nume Zaza. Aflam apoi efectele bolii sale asupra fizicului cat si a psihicului.
Intre timp, la grajduri, Lica primise raglanul englezesc pe care il comandase. El fumeaza o tigare din foi oferita de domnul Whip, desi nu are voie. In spatele lui apare Ada, care doreste sa faca o inspectie la grajduri. In timpul inspectiei, Ada gaseste tot felul de cusururi absurde la cai. Lica isi propune sa plece definitiv. La o ultima remarca facuta de Ada, Lica o loveste cu cravasa peste maini. Ada ii cere lui Lica ceva sa-i treaca usturimea si acesta o duce in biroul lui, unde ii da cu niste vaselina.
Mister Whip ramasese afara.
Capitolul VIII
Ada face publicitate concertului organizat de Elena Draganescu. Ada gaseste modul ideal de a-l face pe Lica sa fie cunoscut de toata lumea si de a intra si la receptiile doamnei Elena Draganescu: varul lui Maxentiu, Marcian. Ea il invita la ei sa-l viziteze pe Maxentiu. De asemenea, incearca sa-l faca sa-si doreasca sa participe la concertul dinn muzica de Bach. Maxentiu isi doreste sa plece la Leysins. Ada il face pe Marcian sa participe la concert. De asemenea, ea il neglijeaza pe Lica.
Lica insa isi face un nou veston si un set de calarie ca al domnului Whip.
Dupa ziua de curse, Lica hotaraste sa se duca la Sia.
Ada se cearta cu Maxentiu si ii spune ca il va concedia pe Lica.
Capitolul IX
Sia il tot asteapta pe Lica sa vina. De cand acesta nu mai venise, Sia se ceertase cu lina foarte tare. Aflam despre grupul muzical format de doctorul Rim si “Oyra”, o interjectie care o folosea atunci cand era fericit. Lica apare la casa Rimilor si e intampinat de catre Sia. El intra in casa si discuta cu Rimii despre curse si cai, fiind tratat ca un invitat de elita. Dupa plecare, Sia doreste sa se certe cu tatal sau si il ameninta ca se va iubi cu doctorul Rim. Lica nu raspunde provocarii si pleaca. Se povesteste despre gemenii Hallipa, ajunsi doctori.
In casa Rim totul revenise cat de cat la normal. Doctorul Rim incepuse sa cante la vioara si sa flirteze cu Sia.
Capitolul X...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org