Referat - Laura Victor Din CIresarii

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1504
Etichete
laura, victor, din, ciresarii
Descarcari
697
Nota
9 / 10 - 1 vot


CIRESARII
Constantin Chirita
Caracterizarea personajelor
Volumul al doilea al romanului “Ciresarii”, intitulat “Castelul fetei în alb”, contine un numar impresionant de personaje, fapt explicabil si prin prezenta celor trei planuri narative. La actiunea lor completa participa o multime de personaje unele apartinând unui singur plan narativ, iar altele fiind prezente în doua sau în toate planurile narative ale romanului , în diferite momente .
LAURA
Laura sau “fata în alb”, devenita in final “castelana” ,este “o fata bruneta ,cu parul scurt, ondulat, îmbracata într-o rochie foarte alba”, însusiri fizice si elemente de vestimentatie prezentate direct prin descriere. Gesturile ei releva o fire sensibila si visatoare , ceea ce-l face pe Tic s-o compare cu soara sa, Maria.
Aceeasi fire visatoare si sensibila o releva si scrisoarea lasata bunicii, dar si cea trimisa Ciresarilor, care pune în lumina si dorinta ei de apropiere sufleteasca fata de acestia.E stapanita si de acea curiozitate specifica varstei, de dorinta de a cunoaste cât mai mult, ceea ce va duce la descoperirea documentului pe care-l descifreaza cu usurinta datorita inteligentei si intuitiei cu care este înzestrata.
Ea este însa si orgolioasa, afisând initial fata de Ciresari , fata de Tic si Dan , o atitudine de superioritate atat prin remarcile facute, cât si prin scrisoarea ce le-o trimite celor doi.Se dovedeste la fel de distanta si fata de Maria cu ocazia vizitei acesteia .Întâlnirea cu Victor si dialogul cu el în momentul salvarii ei evidentiaza însa un suflet cald si afectuos.
În acelasi moment al întâlnirii , fata în fata cuVictor privirile ei erau speriate, dar cu luciri, semn al sentimentelor de iubire ce—i încolteau în suflet.
Laura , premianta unor concursuri literare, sensibila si visatoare este o prezenta aprope ireala, amestec de mister si de fascinatie.
VICTOR
Victor este conducatorul grupului, premiantul chibzuit si matur. El este capul limpede, care, prin tenacitate si inteligenta, rezolva situatiile cele mai dificile. Astfel, el este cel care împreuna cu Ursu, dezleaga cheia documentului gasit. Totodata, el conduce întreaga expeditie si cu mult curaj îsi asuma riscul de a o salva pe Laura. În momentul când o vede pe fata avea „ o fata bronzata cu priviri adâmci, cu întrebari în sprâncene, cu trasaturi aproape barbatesti”, iar privirile lui devenisera „surprinse, uimite, stralucitoare”.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org