Referat - Urgent de Ion Luca Caragiale

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 9 ani
Afisari
2140
Etichete
urgent, ion, luca, caragiale
Descarcari
605
Nota
1 / 10 - 1 vot

Aflata in seria prozelor scurte publicate in foiletonul ziarului Universul si integrata in volumul Momente 1901 schita Urgent niversul 17 decembrie poarta si ea amprenta inconfundabila a modernului Caragiale.
Folosind aceeasi tehnica a colajului ca in Telegrame, de exemplu, autorul satirizeaza prin intermediul unei serii de scrisori cu marca „urgent una din tarele majore ale unei societati atinse de incetineala Orientului iresponsabila delasare si pasare a atributiilor tembelismul birocratic Paul Comea.
Ne aflam, cu prima scrisoare urgenta, expediata de Aglaie Poppesco, directoarea Scolii de fete No l din urbea Z, primarului aceleiasi urbe, intr-un noiembrie friguros. in aceasta prima urgenta, directoarea innoieste cererea facuta primariei si in octombrie pentru necesitatea de lemne a scolii in pericol, acum, de inghet si deci in iminenta imposibilitate a desfasurarii procesului de invatamant. Urgenta din 7 decembre, adresata aceleiasi primarii, revine cu insistenta asupra cererii. Dupa alte doua saptamani, revizorul scolar al distr. X, Lazar Ionescu-Lion, semnaleaza printr-o urgenta primarului urbei in cauza temperatura incapabila de a putea fi suferita, constatata cu ocazia descinderii Domniei sale in scoala napastuita.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org