Referat - Dinozaurii - soparle infricosatoare

Categorie
Referate Anatomie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
391
Etichete
dinozaurii, soparle, infricosatoare
Descarcari
283
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Soparlele infricosatoare (dinozaurii)


Cuvantul dinozaur inseamna soparla infricosatoare.
De-a lungul timpului au existat multe specii de dinozauri. Unii dintre ei erau mici si rapizi, altii mari si greoi, unii ierbivori, altii carnivori. Cel mai lung dinozaur din lume a fost Dyplodocus. De la cap la coada el masura 27,5 m, cam cat 3 autobuze puse unul dupa altul. Ei erau ierbivori si pasnici. Insa, cand erau in pericol, puteau lovi cu coada. Traiau pe langa ape pentru ca aici exista o vegetatie bogata.
Unul dintre cei mai ciudati dinozauri a fost Stegosaurus. El avea pe spate mai multe placi verticale in forma triunghiulara. Pe coada avea niste tepi enormi. CU ajutorul lor se apara. Un alt dinozaur faimos a fost Antrodemus. Era lung de peste 9 m, putea sa alerge foarte repede, doar pe picioarele din spate care aveau 2,7 m metri inaltime. Un dinozaur relativ mic pentru zilele acelea era Hypsilophodomul. El nu era mai lung de 1,8 m, dar putea sa alerge rapid doar pe picioarele din spate. Era ierbivor si putea sa se catere in copaci.
Iguanodonul, desi ierbivor, nu arata deloc ca o iguana blanda. Era lung de 9 m, avea cateva randuri de dinti si la picioarele din fata cate un colt ascutit ca un varf de sulita. Acestia ii foloseau in lupta cu alti dinozauri.
Toti dinozaurii, indiferent daca erau carnivori sau ierbivori, aveau colti, paci, dinti, gheare puternice sau coarne pentru a se putea apara. Era o lume foarte cruda; doar cei mai puternici supravietuiau. Fiecare dintre ei s-a adaptat perfect mediului in care traia.
Corythosaurus putea sa inoate foarte bine pentru ca vietuia in regiunile mlastinoase. Tradus, numele lui insemna "reptila cu casca," aceasta din caua ca avea o creasta pe cap care semana foarte mult cu o casca de miner. Paleontologii si oamenii de stiinta descopera mereu oase, schelete sau chiar fosile de dinozauri. Datorita lor cunoastem atat de multe despre ei. In 1922, in Mongolia, au fost descoperite oua fosilizate de Protoceratops. Fiecare ou a


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org