Referat - Reproducerea

Categorie
Referate Anatomie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
656
Etichete
reproducerea
Descarcari
519
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Reproducerea

Conceptia are loc atunci cand doua celule fuzioneaza pentru a incepe o noua viata.
La oameni, ca de altfel la toate mamiferele, una din cele doua celule provine de la un mascul adult, iar cealalta, de la o femela adulta. Celula masculina se numeste spermatozoid, iar cea feminina ovul.
Inceputul unei noi vieti se produce in momentul conceptiei – clipa in care spermatozoidul masculin si ovulul (oul) feminin fuzioneaza, pentru a deveni un singur tot. Aceasta impreunare a celulelor sexuale se produce in corpul femelei, ca urmare a unui act sexual petrecut intre cei doi parteneri. Dupa conceptie, noua fiinta continua sa se dezvolte in corpul mamei, pana in clipa in care poate avea loc nasterea.
Pentru a se produce conceptia, atat spermatozoidul cat si ovulul trebuie sa se afle intr-un anumit stadiu de dezvoltare – un proces complicat care se petrece in gonade, cunoscute si sub denumirea de organe primare de reproducere.


Depozitul seminal
Sperma masculina este constituita din celule sexuale numite spermatozoizi, care, ca toate celelalte celule ale corpului, au 23 de perechi de cromozomi. Pe parcursul dezvoltarii si maturarii depline, spermatozoizii sunt stocati in gonadele masuline – cele doua testicule, care sunt suspendate intr-un sac seminal, situat la exteriorul corpului. Pentru o buna dezvoltare, spermatozoizii au nevoie de o temperatura mai joasa decat necesita restul corpului pentru o buna functionare. Ouale feminine maturate se gasesc in interiorul corpului, in doua organe numite ovare.
Inainte ca spermatozoidul sa se uneasca cu ovulul, cromozomii-pereche trebuie sa se transforme in cromozomi simpli, astfel incat dupa fuziune cei 23 de cromozomi simpli ai spermatozoidului si ai ovulului sa se uneasca, pentru ca noua celula formata sa aiba cele 23 de perechi de cromozomi. Acest proces de divizare face posibil ca noua fiinta, pe cale se prinda viata, sa mosteneasca caracteristicile ambilor parinti.
Procesul de divizare cromozomiala se numeste m


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org