Referat - Albatrosul

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
781
Etichete
albatrosul
Descarcari
239
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Albatrosul
Printul vastei zari


Clasa:
AVES
Ordinul:
PROCELLARIIFORMES
Gen si specie:
Albatrosul urlator
DIOMEDEA EXULANS
Albatrosul cu sprancene negre
DIOMEDEA MELANOPHRIS
Albatrosul regal
DIOMEDEA EPOMORPHA
Albatrosul din insula Amsterdam
DIOMEDEA AMSTERDAMENSIS
Albatrosul brun
PHOEBETRIA FUSCA

Strabate de milioane de ani oceanele emisferei sudice, iar prin performantele sale , prin dimensiunile si prin comportamemt, este una din cele mai extraordinare zburatoare. Vine pe uscat doar pentru a cuibari, în rest, peste 90% din viata si-o petrece deasupra valurilor, folosind, cu o pricepere uimitoare, curenti aerieni care-l poarta pe mii de kilometri aproape fara sa-si miste aripile înguste si lungi.
Este o pasare mare, doar condorul Anzilor si, poate marabuul african au o anvergura a aripilor care se apropie de trei metri. Dar nici primul, nici al doilea nu atinge talia albatrosului urlator (Diomedea exulans) care detine recordul mondial în privinta anvergurii aripilor: 3,51 m. Corpul sau are cam 1,25 m lungime, iar greutatea sa este mai mult decât modesta, 12 kg. Ea se datoreaza oaselor pneumatice, dar structura alveolara a acestora este complexa si extrem de rezistenta.
Greutatea modesta a corpului se datoreaza si sacilor aerieni, un fel de pungi aflate în legatura cu plamânii. Ciocul este puternic, masoara 18 cm, fiecare mandibula terminându-se cu un vârf curbat. Pe partile laterale se afla doua tuburi care conduc spre nari, cu rol si în extragerea de sare din apa marii. Prezenta acestor tuburi cornoase a facut ca pasarile sa fie grupate sub numele de Tubinare. Penajul caracteristic este dominat de culoarea alba, desi marginea aripilor si coada scurta sunt aproape negre.
Tehnologie aeriana de mare clasa
Albatrosul este o pasare solitara, nu întâlnim la el vreo structura sociala, nici macar în perioada de cuibarit, iar daca, uneori, se grupeaza pe suprafata oceanului, o face doar temporar pentru a înlesni prinder


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org