Referat - Amfibieni

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
445
Etichete
amfibieni
Descarcari
230
Nota
0 / 10 - 0 voturi

AMFIBIENI


Unele reptile traiesc mai mult decat orice alta specie de animale.Reptilele au o piele solzoasa si,de multe ori frumos colorata.Deoarece au sangele rece,reptilele nu se pot incalzi atunci cand este frig.De aceea ele cauta caldura soarelui.Aproape toate reptilele traiesc in tari calde.Daca este prea cald,ele se adapostesc la umbra sau in apa marilor.Unele reptile dau nastere la pui vii,dar cele mai multe depunoua cu coaja moale si flexibila.Spre deosebire da acestea,ouale de pasare au coaja tare.Reptilele care traiesc in tari friguroase hiberneaza in timpul iernii si se trezesc primavara.




CAMELEONUL
Cameleonul este o soparla care traieste in copaci si se poate agata de crengi. Ca sa prinda insecte,el isi proiecteaza in afara lumba lunga si lipicioasa.Culoarea cameleonului este de obicei verde sau maro,dar ea se schimba pentru a se potrivi cu mediul inconjurator.Acest camuflaj ajuta la inselarea dusmanilor.Un cameleon infuriat se deschide la culoare,iar cand este speriat culoarea lui paleste.
O PIELE NOUA
Soparlele si serpii isi schimba pielea pe masura ce cresc,cand vechea lor piele devine prea stramta ori prea zgariata si uzata,adica naparlesc.In timpul acestei naparliri,ei se ascund si se deplaseaza foarte putin.O substanta uleioasa se raspandeste intre veche piele,care devine uscata,moale si fara culoare,si noua piele de dedesubt.Soparlele se freaca de pietre sau de orice alta suprafata aspra si isi smulg pielea veche in fasii.Sarpele isi freaca de o suprafata aspra capul,pentru ca pielea veche sa se despice.A poi el iese din invelisul vechi,care ramane intr-o singura bucata.
CROCODILII
Cele mai lungi reptile sunt crocodilii si aligatorii.Ei populeaza raurile din tarile calde. Numai narile crocodilului se vad la suprafata apei atunci cand isi pandeste prada venita sa bea apa.Acest inotator puternic o apuca atunci in falcile sale enorme si o trage in fundul apei.





Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org