Referat - Ciconiiformes

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
328
Etichete
ciconiiformes
Descarcari
295
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ciconiiformes


Pinguinul imperial face parte din ordinul Ciconiiformes, familia Spheniscidae, specia Aptenodytes forsteri.
Pinguinul imperial este cea mai mare si rezistenta pasare marina. Traieste pe banchizele imense plutitoare ale Antarctidei, suporta temperaturi de – 20 grade Celsius si vanturile cu putere de uragan.
Pinguinul imperial, deplasandu-se cu pasi marunti, leganat si echilibrandu - se cu aripile, ofera un spectacol comic, in timp ce in apa se misca ager si armonios.
Dimensiuni corporale:
lungime :112 cm
greutate corporala : 20 – 40 kg

Reproducere :
Maturitatea sexuala : la varsta de 3- 6 ani
Perioada de imperechere : din luna martie pana in luna decembrie
Numarul clocirilor : 1
Numarul de oua : 1
Perioada de clocit : 64 zile

Mod de viata :
Comportament : traiesc in perechi, in colonii a cate 500 – 20 000 perechi
Hrana : pesti, raci
Durata vietii : 20 ani


Specii inrudite :
Ruda cea mai apropiata este pinguinul regal (Aptenodytes patagonica), foarte asemanator cu pinguinul imperial, dar mai mic : 85 cm lungime si 10 – 20 kg greutate.

Aria de raspandire :
Pinguinul imperial este specia de pinguin care cloceste la punctul cel mai sudic al planetei, parasindu - si rar teritoriul.

Protectia speciei :
Pinguinul imperial nu are multi inamici naturali. Cu toate ca azi avem cunostinta despre existenta a mai mult de 150 000 de perechi, poluarea continua a marilor sudice ameninta supravietuirea speciei.

Habitat :
Pinguinul imperial traieste pe banchizele Antarcticii si ale marilor din jur, fiind astfel singura pasare din lume ce nu a pus piciorul pe taram uscat.
Cu toate ca pinguinul imperial este un animal marin si isi procura hrana exclusiv din apa, cuibul si-l face la adapostul unui zid de gheata, la multi kilometrii de mare. Deoarece pasarile clocesc iarna, trebuie sa aleaga un loc unde gheata nu se topeste de la venirea verii pana cand puii devin independenti. Tocmai din acest motiv unele pasari se deplaseaza si pana la 100 de km in adancimea.

I


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org