Referat - Foca elefant

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
311
Etichete
foca, elefant
Descarcari
255
Nota
0 / 10 - 0 voturi




- Ce stiti despre aceasta specie de foci ?
- Mirounga sau Foca Elefant este prin dimensiuni si greutate cea mai mare dintre cele 19 specii actuale de foci.Îsi merita numele si datorita trompei scurte care atârna deaupra gurii la masculi si la adulti.

- Cum se apara acest animal?
- La cea mai mica miscare Foca Elefant ridica capul si lanseaza un raget. În acelasi timp îsi arunca capul înainte gura deschisa si trompa umflata conferindu-i un aspect teribil. Emite o serie de ragete sonore, înâi doua sau trei lungi , apoi câteva scurte, pentru a sfârsi cu unul lung. Împrastie saliva la distanta , apoi face o pauza pentru a respira . Daca celibatarul nu are dimensiuni considerabile , ia act de avertisment si se retrage . Iar daca vârsta si greutatea îi confera încredere , se avânta sfidându-si adversarul în lupta.

- Câte specii de foca elefant cunoasteti?
- Exista doua specii de foca elefant : una localizata în marile nordice ,iar cealalta în zonele sudice. Specia sudica Mirounga Leonina este întâlnita între 35 si62 grade latitudine sudica. Foca Elefant nordica Mirounga Angustirostris care nu difera de specia australa decât prin lungimea ceva mai mare a trompei si prin câteva detalii de structura a craniului traieste pe insulele din largul Californiei si Mexicului.

- Cine a scris primele observatii despre focile elefant?
-Primul european care a scris despre focile elefant a fost William Dampier (1652-1715). Cele mai interesante însemnari asupra focilor elefant au fost redactate de francezul Francois Peron. Mai aproape de zilele noastre englezul L.Harrison Matthews membru al expeditiei Discovery a facut cercetari aprofundate asupra focilor elefant din insula Georgia de Sud cercetari pe care le-a publicat în 1929.

-La ce greutate pot ajunge masculii si femelele?
- Masculii acestei specii ating 6,50 m lungime si cântaresc peste trei tone. În comparatie cu masculii , femelele au dimensiuni mult mai reduse ajungând la 4 m lungime si nu cântaresc mai mult


  • Referate asemanatoare

    • Foca

      Foca este o înotatoare neântrecuta. Pe tarm si pe gheata iese rar: sa se odihneasca si sa-s ...VEZI REFERAT

    • Foca II

      Foca II Foca este o înotatoare neântrecuta. Pe tarm si pe gheata iese rar: sa se odihneasca ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org