Referat - Gargaritele

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
319
Etichete
gargaritele
Descarcari
272
Nota
0 / 10 - 0 voturi

GARGARITA




Unde traiesc? Sunt una dintre cele mai familiare si mai iubite insecte; traiesc peste tot in lume in afara de locurile in care este prea frig; imi plac livezile, campurile si gradinile. In multe locuri in care nu traiam de obicei, cum ar fi Statele Unite, am fost adusa tocmai din Japonia.

Cum arat eu? Fac parte din familia carabusilor, sunt mica, ovala, am 2 aripi care, atunci cand nu zbor, sunt acoperite de alta pereche de aripi modificate, frumos colorate si stralucitoare, am 2 antene, ochi, gura si 6 picioare cu mai multe articulatii: 2 in fata, 2 lateral si 2 in spate. In stadiul de larva, seman mai mult ca forma cu un aligator cu 6 picioare.

Ce culoare am? Am aripi rosii, portocalii sau galbene cu pete mici negre, sau sunt neagra cu pete rosii, portocalii sau galbene. Picioarele si antenele sunt de culoare neagra. Cand sunt larva, sunt de culoare neagra, galbena sau alba cu pete mici portocalii.

Cat de mare sunt? De obicei nu sunt mai mare de 4-8 mm.

Cat de mult cantaresc? Sunt atat de usoara, ca nici nu ma simti daca ma tii pe palma.

Cum este familia mea? Ca adulti hibernam in numar foarte mare in locuri foarte curate si daca se poate, aparate de vant. Depunem 200 - 1000 de oua galbene din care ies puii in 3-4 zile. La inceput, puii sunt doar niste larve care in aproape 3 luni se transforma in "pupa", adica larvele isi construiesc in jurul lor un nou “ou” in care se dezvolta inca o saptamana pana ajung sa arate ca adultii (au acelasi mod de nastere a puilor ca si fluturii). Cele mai multe specii se inmultesc cu o singura gener


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org