Referat - Gastritele

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
310
Etichete
gastritele
Descarcari
265
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Gastrita este un proces inflamator al mucoasei gastrice, asociat cu dezordini în functiile secretorie si motorie a stomacului.
Din punct de vedere clinic, gastritele se împart în acute si cronice.


Gastritele acute

Gastritele acute se împart în acute simple, gastrite corozive si gastrite flegmonoase.

Gastrita acuta simpla

Simptomatologie. Manifestarile clinice variaza în functie de agresivitatea factorului patogen, de integritate sau lezarea anterioara a mucoasei gastrice si de reactivitatea organismului.
Dupa 4 pâna la 8 ore de la ingerarea factorilor patogeni, apar primele simptome, caracterizate prin greta, regurgitari,senzatii de presiune sau dureri în epigastru, urmate dupa un interval scurt de varsaturi alimentare bogate, nedigerate, acide, amestecate cu mucus abundent. Dupa golirea stomacului de alimente, varsaturile sunt bilioase. Simptomele sunt asociate cu dureri de cap, transpiratii, valuri de caldura, salivatie abundenta si eructatii cu miros suparator de oua clocite. În gastrita acuta cu duodenita, starea generala este mult alterata, varsaturile sunt incoercibile si provoaca fenomene grave secundre, acidoza.
Daca alimentele alterate au trecut în intestin, bolnavii au dureri difuze în abdomen,diaree cu caracter de enterita, de enterocolita cu fermentatie sau putrefactie. În urma pierderilor mari de lichide, bolnavii au sete pronuntata. În forme severe, apare o stare de adinamie, de prostatie,sevundare insuficientei suprarenale de origine toxica.
La examenul fizic se constata tegumente palide, secundare tulburarilor vasomotorii, temperatura subfebrila sau normala. Regiunea epigastrica este sensibila la palpare. Tensiunea arteriala este normala. În cazuri grave, în urma pierderilor de lichide se gaseste hipotensiune, oliguries în urina se constata urobilina crescuta, traducând leziuni hepatice asociate, indica în diaree cu putrefactie,i


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org