Referat - Girafa

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
325
Etichete
girafa
Descarcari
243
Nota
0 / 10 - 0 voturi


GIRAFA

I. Prezentarea speciei
Girafa, este cel mai inalt animal terestru, usor de recunoscut datorita gatului exceptional de lung. Girafele mascul au in medie o înaltime de aproximativ 5.3 m , dar unele cresc la o inaltime de aproape 6 m .
Clasificarea stiintifica : Girafa apartine speciei Mamifiere , familiei Giraffidae, clasa Giraffa camelopardalis.
II. Habitatul
Majoritatea girafelor traiesc în estul Africii si in tari precum Angola si Zambia in sud-vestul Africii. Girafa traieste in savane si spatii deschise acoperite cu copaci sau paduri rare, unde hrana este variata de-a lungul anului.
Pe perioada sezonului secetos, girafele se hranesc cu frunze de copaci care isi pastreaza frunzele, dar odata cu inceperea sezonului ploios hrana lor se schimba cu frunze proaspete, si lastari fragezi. Cand au de ales, femelele si masculii se hranesc in mod diferit. Masculii se concentreaza pe frunzele aflate pe cele mai inalte ramuri, in timp ce femelele isi arcuiesc gatul ca sa manance de pe ramurile mai apropiate de sol. Aceasta caracteristica faca ca sexul girafelor sa poata fi identificat de la mare distanta prin simpla urmarire a modului de hranire. Deasemenea masculii sunt mai inclinati sa intre in locuri cu copaci mai desi pe cand femelele in general evita.
Girafele nu sunt animale care se deplaseaza pe distante foarte mari, in ciuda picioarelor foarte lungi. Ele nu pot umbla in terenuri mlastinoase deoarece picioarele lor se scufunda rapid si foarte rar traverseaza rauri. Girafele de pe maluri opuse pot sa nu se intalneasca niciodata, chiar daca apa nu este foarte adanca.

III. Descriere fizica
In plus fata de inaltimea foarte mare, girafa se situeaza printre animalele cu cea mai mare greutate de pe uscat. Masculii foarte mari pot ajunge pana la 1,900 kg . Femelele sun mai mici, si rar ajung la jumatate din aceasta greutate.
Comparativ cu alte mamifere cu copite, girafele au corp relative scurt, dar picioarele sunt disproprtionat de lungi. Picioarele din fata sun


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org