Referat - Natura este un iscusit creator

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
369
Etichete
natura, este, iscusit, creator
Descarcari
234
Nota
0 / 10 - 0 voturi








Natura este un iscusit creator



Pamîntul reprezinta o minunata îmbinare de bogatii si frumuseti, cuprinse într-un imens muzeu natural. Minunatiile greu de imaginat cum ar fi: arbori magnifici de 5000-6000 de ani, animale cu nume ciudate (kiwi, ornitoringul), caderi de apa gigantice cascadele Niagara, Victoria, Angel, unde fortele naturii s-au petrecut pe ele însusi peisaje unice ca cele din Delta Dunarii, Parcul National Yellowstone, unde nu sti ce sa admiri mai întâi, unde iscusitul mester Natura a sculptat cele mai fantastice statui, din materialele cele mai diverse. Natura a creat asadar opere de basm, deoarece peste tot ea are un farmec deosebit. Astazi, mai mult ca oricând, aceste bogatii trebuie ocrotite. Dupa cum se stie tot ceea ce ne înconjoara a rezultat în urma unor ample prefaceri, petrecute de-a lungul a milioane de ani. De la aparitia sa, omul a contribuit si el, într-un anume fel, la aceste transformari. Uneori a patruns nechibzuit si consecintele nu au întârziat sa apara.
Astfel poluarea apei, taierea padurilor, pasunatul exagerat, exploatarea nerationala a resurselor subterane au provocat disparitia mai multor plante, animale sau degradarea totala a unor regiuni. Defrisarea padurilor, însotita de o practicare intensa a vânatorii au avut ca urmare disparitia a peste 100 de specii si subspecii de animale. Nici plantele nu au scapare deoarece unora frumusetea florilor, altora harul lor tamaduitoare au facut ca sa fie culese si culese pâna aproape de disparitie. Din aceasta cauza în multe tari cu multi ani în urma s-au introdus legi care sa ocroteasca natura, animalele, plantele si care astazi sunt valabile.
Yellowstone
Parcul se întinde pe teritoriile a trei state: Wyoming, Montana si Idaho, ocupând o suprafata de 880.000 de hectare. Deoarece culoarea galben predomina în întreaga regine, formata din stânci, povârnisuri, vai si dealuri, s-a dat si parcului numele de Yellowstone. Localnicii îi spun «pamântul minunilor»pentru


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org