Referat - Panda si ratoni-pe scurt

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
313
Etichete
panda, ratonipe, scurt
Descarcari
214
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PANDA SI RATONI



Comparativ cu alte carnivore, panda si ratonii au un apetit deosebit pentru carne. Multi dintre ei prind pasari, insecte si anumite animale mici, dar le plac la fel de mult si ouale, semintele de fruncte. Marele panda mananca rareori carne. Panda si ratonii sunt buni cataratori si sunt activi noaptea, folosindu-si ochii si dezvoltatul simt olfactiv pentru a gasi mancare. Aceasta familie de mamifere cuprinde 20 de specii in Asia, iar ceilalti in cele doua Americi.


Marele PANDA


Apartinand unei specii pe cale de disparitie, marele panda este aproape in totalitate vegetarian. Se hraneste cu tulpini de bambus si mananca stand jos, tinand hrana in cele doua labe din fata cu ajutorul unor excrescente asemanatore cu niste degete mari. Numarul lor a scazut din cauza vanatorii si a faptului ca habitatul lor natural-padurile de bambus din China Centrala-sunt treptat in captivitate, dar se imperecheaza foarte rar. Puii de panda au aproximativ 8 cm lungime cand se nasc si se hranesc cu laptele mamei pana au cel putin noua luni.

Denumire stintifica: Ailuropoda melanoleuca
Raspandire: zona centrala a Chinei
Dimensiuni: pana la 1,6 m lungime, inclusiv coada





Ratonul


Ca si vulpea rosie, ratonul traieste in zonele cu copaci, dar si in orase.In habitatul lui natural, mananca broaste si fructe, dar se hraneste si cu resturi si animale calcate de masini. Ratonii sunt animale nocturne, au un ascutit simt olfactiv si sunt buni cataratori. Au blana lunga si petece negre in jurul ochilor, care-i fac sa arate ca si cum ar purta o masca. Comparativ cu majoritatea mamiferelor carnivore, isi folosesc labele foarte bine pentru a culege si tine hrana.



Denumire stintifica: Procyon lotor
Raspandire: America de Nord si America Centrala
Dimensiuni: pana la 1m lungime, inclusiv coada



Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org