Referat - Preistoria in biologie

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
313
Etichete
preistoria, biologie
Descarcari
225
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Preistoria

Inceputurile vietii
Cand s-a format Pamantul, acum 4,6 miliarde de ani, nu era nici urma de viata. In decurs de milioane de ani, ploile au creat mari, in care au avut loc reactii chimice. Acesea au format amino-acizi, ADN si alte substante necesare dezvoltarii vietii. Pamantul a inceput ca o minge de foc din gaze si fier, nichel si roci topite. Suprafata s-a stabilizat si s-a racit in decurs de milioane de ani.


Evolutia
Fiintele se schimba in decursul timpului intr-un proces continuu numit evolutie. De cind a inceput viata pe pamint, milioane de specii noi au aparut si au disparut. Organismele din timpurile noastre reprezinta doar o mica parte din toate vietuitoarele care au existat vreodata. Evolutia are loc ca un rezultat al selectiei naturale. Acest proces favorizeaza supravietuirea, si de aici rezulta abilitatea de a se reproduce a indivizilor care se adapteaza mai bine mediului inconjurator decit alti membri ai aceleiasi specii.



Fosile
Resturile vietuitoarelor pastrate in scoarta Pamantului se numesc fosile. Intr-un proces de milioane de ani, o fosila este formata ca o copie dupa animalul sau planta moarta. Acest proces lent inseamna ca fosilele descoperite in zilele noastre au fost niste specii preistorice, multe dintre ele fiind disparute. Unele plante si animale stravechi s-au pastrat nu numai prin fosile in piatra, ci si prin alte moduri. In unele cazuri partile moi ale corpului au supravietuit la fel de bine. Insectele si paienjenii, de exemplu, s-au pastrat in chihlimbar. Moliile de lana se gasesc intr-un adanc strat de pamant inghetat.



Plantele preistorice
Deobicei aflate doar in apa, la inceput plantele au crescut si pe pamant acum 410 milioane de ani.Ferigi si palmieri giganti cu trunchiul lemnos au stat la baza primelor specii de plante care s-au adaptat la viata pe sol. Gimnospermele au dominat intre perioadele de acum 290-90 de milioane de ani. Acum 130 de milioane de ani au aparut primele plante cu flori.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org