Referat - Problema clonarii umane

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
376
Etichete
problema, clonarii, umane
Descarcari
252
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Problema clonarii umane


"Un om reprezentand copia altuia nu mai este o fiinta umana. Clonarea se inrudeste cu genocidul, pentru ca se bazeaza, ca si acesta, pe selectia genetica“.

Anul 1997 a fost anul de rascruce pentru comunitatea internationala a oamenilor de stiinta. Clonarea umana - posibilitatea oferita de ingineria genetica de a obtine indivizi identici, in serie - a scandalizat intreaga lume, mai ales morala crestina. Revista noastra si-a informat cititorii, in numarul trecut, asupra celor doua experimente de clonare animala efectuate intr-unul din cele mai dezvoltate state ale lumii. Ne-a interesat atunci si ne intereseaza si acum reactia oamenilor de stiinta (geneticieni, medici, biologi, biotehnologi etc.) fata de posibilitatea clonarii fiintei umane. Am aratat, in numarul trecut, ca tehnica genetica ce permite clonarea fiintei umane reprezinta, in realitate, o practica neo-alchimica pe care canoanele Bisericii o anatemizeaza, alaturi de vrajitorie si magie.

Am urmarit, ca ziaristi crestini, impactul acesteu „noutati stiintifice“ a clonarii adusa de anul 1997. Nu ne-am asteptat ca sa inregistram pozitii ferme, fundamentate pe principiile moralei crestine, intrucit la ora actuala nu se mai poate vorbi de o medicina crestina.

Totusi, o reactie dura, prompta, formulata in termeni lipsiti de echivoc, vine din partea unui membru al Comitetului Consultativ National de Etica din Franta. Profesorul Jean-François Mattei considera ca Natiunile Unite trebuie sa declare, urgent, tehnica genetica a clonarii umane drept crima impotriva umanitatii. Profesorul francez a acordat recent (ianuarie, a.c.) un fulminant interviu agentiei de presa France Press in care a declarat:
„Un om reprezentind copia altuia nu mai este o fiinta umana. Clonarea se inrudeste cu genocidul, pentru ca se bazeaza, ca si acesta, pe selectia genetica“.

Prin urmare, aceasta a fost reactia unui om de stiinta din Franta catolica. In Germania protestanta, insa, reactiile fata de clonarea uma


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org