Referat - Aciditatea

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
505
Etichete
aciditatea
Descarcari
318
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Aciditatea

Aciditatea este masurata folosind scara pH-ului, cu numarul 7 fiind neutru. În consecinta, o substanta cu valoarea pH-ului mai mica decât 7 este acida, în timp ce una cu o valoare mai mare decât 7 este o baza. Trebuie mentionat ca scara pH-ului este logaritmica, adica o substanta cu pH-ul 6 este de zece ori mai acida decât alta cu pH-ul 7.
În general, pH-ul de 5,6 a fost folosit ca punct de plecare în identificarea ploii acide, desi au fost multe dezbateri asupra acestei valori. Destul de interesant este ca pH-ul de 5,6 este valoarea pH-ului dioxidului de carbon în echilibru cu apa distilata. Din acest motiv, ploaia acida este definita ca orice ploaie care are nivelul aciditatii peste cel al ploii nepoluate.
În esenta, orice precipitatie care are valoarea pH-ului mai mica decât 5,6 este considerata ca fiind precipitatie acida.
Aceasta este o ilustratie a scarii pH-ului:
Stiati ca:

• În timpul unor furtuni din New England s-a citit un pH de 2,4 -la fel de acid ca si otetul-.
•În timpul unei furtuni acide de vara, ploaia cazuta pe un automobil de culoare verde deschis a îndepartat galbenul din culoarea verde, lasând urme de picaturi de culoare albastra pe masina.


II. CAUZELE PLOII ACIDE

Una dintre principalele cauze ale ploii acide este dioxidul de sulf. Sursele naturale care emit acest gaz sunt vulcanii, picaturile fine din apa marilor si a oceanelor, descompunerea resturilor vegetale. În orice caz, arderea combustibililor fosili, precum carbunele si petrolul este cauza a aproximativ jumatate dintre emisiile acestui gaz în lume.
Când dioxidul de sulf ajunge în atmosfera, oxideaza la prima forma a ionului sulfura. Apoi devine acid sulfuric, în timp ce reactioneaza cu atomii de hidrogen din aer si cade înapoi pe pamânt.
Oxidarea se produce în mare parte în nori si în special în aerul foarte poluat , unde alti componenti, precum amoniacul si ozonul ajuta la catalizarea reactiei, transformând mai mult dioxid de sulf în acid sulfuric. Oricum, nu tot dio


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org