Referat - Nemetalele

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
435
Etichete
nemetalele
Descarcari
265
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Nemetalele

HIDROGENUL
Hidrogenul a fost descoperit, în anul 1776, de Cavendish. El l-a numit „are inflamabil”. În anul 1783, A.L. Lavoisier intra în compozitia apei si i-a dat numele de „hidrogen”(generator de apa ).


H H-1(ion negativ de hidrogen)
Acceptând un electron, hidrogenul capata stuctura electronica a gazului rar cel mai apropiat-Heliu.

Z=1 1p+
=>
A=2 1e-
Distributia electronilor pe straturi si substraturi:
K:1e- 1s1

Hidrogenul a fost descoperit de faimosul fizician englez Henry Cavendish, care era “cel mai bogat dintre invatati si cel mai invatat dintre bogati”,dupa cum spunea unul dintre contemporanii sai. Putem adauga ca era si cel mai meticulos dintre oamenii de stiinta.Se spune ca atunci cand Cavendish la o carte din propia-i biblioteca intotdeauna isi punea in locul ei cartea de vizita.Cel mai linistit dintre savanti,devotat în intregime cercetarii stiintifice,intotdeauna absorbit de stiinta,avea reputatia unui pustnic excentric.Ori acestea erau tocmai calitatile care faceau posibila deacoperirea noului gaz,hidrogenul El a facut descoperirea in 1766,iar in 1783 profesorul francez Charles a facut sa zboare primul balon cu hidrogen.
Hidrogenul a fost si pentru chimisti a descoperire pretioasa.El I-a ajutat sa descifreze structura acizilor si bazelor,aceste foarte importante clase de compusi chimici.El a devenit un reactor de laborator indispensabil pentru precipitarea metalelor din solutiile de saruri si pntru reducerea oxizilor metalici.Si daca am presupune ca hidrogenul nu a fost descoperit in 1766,ci , sa spunem o jumatate de secol mai tarziu ( astfel de lucruri s-ar fi putut intampla),progresul chimiei in teorie si practica ar fi intarziat prea mult timp.
Cand chimistii au inceput sa-l cunoasca indeajuns de bine si practicienii sa-l foloseasca pentru producerea de substante importante,acest gaz a atras atentia fiz


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org