Referat - Parfumurile in antichitate

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
430
Etichete
parfumurile, antichitate
Descarcari
220
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Parfumurile in antichitate

Cuvântul „parfum” vine din sintagma latineasca „per fumus”, însemnând „în întregime fum”. Francezii mai târziu au dat numele de parfum mirosurilor placute care plutesc în aer la arderea tamâii. Au existat putine perioade în istorie care nu au fost influentate de parfum. Istoria parfumului este adesea împletita cu istoria rasei umane.
Primul tip de parfum a fost tamâia. Ea a fost descoperita de catre mesopotamieni acum 4000 de ani. Culturi antice au ars multe tipuri de rasini si lemn la ceremoniile religioase. Adesea ei înmuiau lemnul parfumat si rasinile în apa si ulei, apoi îsi ungeau trupurile cu acest lichid. De asemenea îmbalsamau pe cei decedati cu aceste parfume.
Am învatat din hieroglifele antice de pe mormintele egiptene ca parfumul a jucat o parte în vietile egiptenilor. Parfumarea si-a facut loc în Egipt în jurul anului 3000 a.C. si o data cu Regina Hatshepsut, el a devenit foarte popular. Ea a condus expeditiile pentru cautarea tamâiei si a altor produse valoroase, iar rezultatele care au fost înregistrate pe peretii templului au fost în onoarea ei. În templu se afla o gradina botanica plina cu pomii de tamâie gasiti în expeditii. Parfumuri au fost gasite si în mormintele faraonilor egipteni. Este probabil ca ei sa fi folosit aromele în rituale mistice datate arzatoare de tamâie si de miresme dulci de plante în ceremoniile religioase.
Înainte de începerea erei de aur a egiptenilor, parfumul a fost folosit în ritualuri pentru Zei sau Faraoni. Parfumul a fost foarte apreciat în timpurile biblice si exista multe referiri în Biblie la Parfumuri. În Noul Testament cei trei magi carau cadouri de aur, varietati de tamâie si smirna pruncului Isus. Cu mult înainte, Domnul i-a poruncit lui Moise: „Luati cu voi condimente dulci, stacte, onycha si rasina exotica cu tamâie pura si tu îl vei transforma în parfum.”
Tamâia este probabil cea mai cunoscuta planta la care s-a facut aluzie in Biblie. Tamâia arsa a fost privilegiul preotilor în cel


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org