Referat - Suspensii sau aerosoli

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
448
Etichete
suspensii, sau, aerosoli
Descarcari
232
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Suspensii sau aerosoli






Din cauza intenselor activitati economice, în unele regiuni ale Globului, aerul îsi micsoreaza procentul de oxigen pe de o parte, iar pe de alta parte se încarca cu substante daunatoare vietii. Fenomenul este cunoscut sub numele de poluarea aerului si consta în impurificarea atmosferei cu substante solide, lichide, vapori sau gaze daunatoare organismelor vii.
Pentru determinarea gradului de poluare a aerului se folosesc aparate speciale. Poluantii din aer pot fi substante straine de compozitia normala a aerului sau substante care intra în aceasta compozitie si care în functie de concentratie si timp de actiune exercita un efect nociv asupra omului sau mediului.


NATURA AGENTILOR POLUANTI

Din punct de vedere al naturii acestor poluanti, ei pot fi clasificati în doua grupe:
Suspensii sau aerosoli care sunt formati din particule lichide sau solide de dimensiunea cuprinsa între 100 (m si 0,001(m. La dimensiune mai mare, stabilitatea în atmosfera este atât de redusa, încât sistemul dispers practic nu se poate constitui, iar dimensiunile sub 1 (m fac parte din domeniul dispersiilor moleculare.
Acest sistem dispers se clasifica în functie de dimensiune si comportare în atmosfera, în 3 categorii:
suspensii mai mari de 10 (m. Acestea au stabilitate mica în aer, sedimentând în atmosfera imobila cu viteza uniform accelerata si care au putere de difuziune mica;
suspensii cu diametrul cuprins între 10 (m si 0,1 (m. Se caracterizeaza prin faptul ca în aer imobil sedimenteaza cu viteza uniforma conform legii Stokes, frecarea fata de moleculele de aer anulând acceleratia; stabilitatea acestor aerosoli este mai mare, ca si puterea lor de difuziune;
suspensii de dimensiune mai mica de 0,1 (m. Stabilitatea în atmosfera este foarte mare, în atmosfera imobila nu se depun, ci – fiind de dimensiune coloidala – se deplaseaza cu miscari browniene. Capacitatea de difuziune a acestor aerosoli este foarte mare, similara cu cea a gazelor.
Pe lânga semnificati


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org