Referat - Utilizarile metanolului

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1530
Etichete
utilizarile, metanolului
Descarcari
342
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Utilizarile metanolului


Alcoolul metilic sau metanolul, CH3OH, este cel mai simplu tip de alcool. Inainte metanolul se producea prin distilarea descompunatoare a lemnului, dar aproapre tata cantitatea de metanol din ziua de azi este produsa pe cale sintetica, astazai metanolul se obtine din hidrogen si monoxid de carbon.
Metanolul este folsit ca:
agent de denaturare pentru alcoolul provenit din cereale
antigel
solvent pentru cauciuc si diferite tipuri de lacuri
sinteza mai multor compusi organici.
Cand ajunge in interorul organismului uman, fie ca este inhalat sau baut, are o serie de caracteristici distructive asupra celulelor din corp. Metanolul este extrem de otravitor.
Metanolul se topeste la –97.8 grade Celsius, fierbe la 64.7 grade Celsius si are o gravitate specifica de 0.7915 la 20 de grade Celsius.

Utilizarile etanolului.


Alcoolul etilic, sau etanolul, C2H2OH este un lichid limpede si incolor, cu un gust care lasa o senzatie de arsura si cu un miros specific.
Etanolul este tipul de alcool pe care il gasim in urmatoarele bauturi: bere, vin si coniac. Deoarece are un punct scazut de inghet, este folosit in termometre pentru temperaturi de –40 grade Celsius(punctul de inghet al mercurului), si in radiatoarele masinilor sub forma de antigel.
Etanolul in mod normal are concentratia in functie de procesul sau de distilare. Comercial etanolul contine 95% din volumul sau substanta pura iar restul de 5% apa. Pentru a obtine etanol pur de concentratie 100% se folosesc agenti de deshidratare care inlatura cantitatea de apa.
Etanolul are punctul de toprire la –114,1 grade Celsius, fierbe la 78.5 grade Celsius si are o gravitate specifica de 0.789 la temperatura de 20 de grade Celsius.
Etanolul a fost fabricat din vremuri stravechi prin fermentarea zaharului din fructe si cereale. Toate bauturile din etanol si mai mult de jumatate din etanolul industrial este obitinut prin acest proces.
Amido


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org