Referat - Cadrul contabil general

Categorie
Referate Contabilitate
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
440
Etichete
cadrul, contabil, general
Descarcari
347
Nota
0 / 10 - 0 voturi


UNIVERSITATEA SPIRU HARET
FACULTATEA DE MANAGEMENT FINANCIAR-CONTABIL






REFERAT

CONTABILITATE

CADRUL CONTABIL GENERAL










NEAGU BIANCA ELENA
ANUL II ZI
GRUPA 208

2006



Cadrul contabil general



Cadrul general stabileste concepte ce stau la baza intocmirii si prezentarii situatiilor financiare pentru utilizari externi, pozitia financiara, performanta si modificari in pozitia financiara.
Deciziile economice care sunt luate de utilizatorii situatiilor financiare, necesita evaluarea capacitatii unei intreprinderi de a genera numerar, sau echivalente de numerar, precum si a perioadei si sigurantei generarii lor.
Pozitia financiara a unei intreprinderi este influentata de resuse economice pe care le controleaza de stuctura sa financiara, lichidarea si solvabilitatea sa si de capacitatea sa de a se adapta schimbarilor mediului in care isi desfasoara activitatea. Informatiile despre resursele economice controlate de intreprindere si capacitatea sa din trecut de a modifica aceste resurse sunt utile pentru a anticipa capacitatea intreprinderii de a gestiona numerar sau echivalente de numerar in viitor. Informatiile despre posibilitatea unei intreprinderi sunt necesare pentru evaluarea modificarilor potenale ale resurselor economice pe care intreprinderea le va putea controla in viitor. Informatiile privind modificarile pozitiei financiare a unei intreprinderi sunt utile pentru a evalua activitatile sau de exploatare, finantare si investii in perioada de raportare. Aceste informatii sunt utile oferind utilizatorului o baza pentru evaluarea capacitatii intreprinderii.



Conceptual de baza. Contabilitatea de angajare

Pentru a-si atinge obiectivele, sitatiile financiare sunt elaborate conform contabilitatii de angajamente. Situatiilor f


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org