Referat - Abuzul de droguri

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
317
Etichete
abuzul, droguri
Descarcari
320
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Statistica Vitala
· Astazi în toata lumea sunt în jurul 190 milioane utilizatori de drogurilor. · Utilizarea drogurilor sporeste în rândul tinerilor din lume. Majoritatea utilizatorilor au vârsta sub 30 de ani. · În 1999, numarul tarilor care raporteaza utilizarea drogurilor prin injectare a fost de 136, numarul fiind de 80 în 1992. Dintre acestea, 93 de tari de asemenea identifica HIV printre injectatorii de droguri. · Cannabis este cel mai utilizat drog în toate partile lumii. · Costul economic total al abuzului de droguri în Statele Unite se estimeaza aproximativ la 70 miliarde dolari anual. · Abuzul de cocaina printre somerii din Columbia este de 10 ori mai mare decât printre persoanele angajate. · Industria drogurilor clandestina se estimeaza la 400 miliarde dolari pe an.
Ce este abuzul de droguri?
Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gândirea, comportamentul si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse. În trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au început a fi produse pe cale sintetica de variate întreprinderi chimice.
Oamenii care folosesc droguri provin din toate paturile sociale, desi statistica demonstreaza ca probabil unele paturi sociale utilizeaza drogurile mai mult decât alte paturi. De exemplu, probabilitatea utilizarii drogurilor este mai mare la barbatii decât la femeilor, la barbatii celibatari decât la cei casatoriti, la locuitorii oraselor decât la cei rurali, la tinerii decât la batrânii. Prizonierii si copiii strazii, de asemeni, demonstreaza o înalta frecventa a abuzului de droguri. Datele recente sporesc nelinistea cu privire la întrebuintarea sporita a drogurilor în rândul tinerilor din toata lumea. Datele disponibile demonstreaza ca raspândirea printre tineret tinde sa


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org