Referat - Ceasul electronic digital

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
365
Etichete
ceasul, electronic, digital
Descarcari
289
Nota
0 / 10 - 0 voturi





3. FUNCTIONAREA CEASULUI ELECTRONIC DIGITAL



Circuitul integrat MMC 353A este conceput special pentru functionarea unui ceas electronic digital ce poate da in functie de cerinte, pe langa afisarea orei si minutelor, di afisarea datei (lunei si zilei), precum si posibilitatea de alarmare la o anumita ora, si conectarea si deconectarea unui aparat radio,automata in functie de programare in decurs de 60 de minute. Circuitul integrat se poate monta in conditii bune, fara ecranare intr-un televizor sau aparat radio, datorita functionarii nemultiplexate a afisajului digital.Schema bloc se compune din circuitul integrat MMC 353A : cele patru elemente de afisaj digital ce indica ora, minutele,luna si ziua, un tranzistor ce functioneaza ca amplificator fiind pentru alarma cu sarcina in colector,un difuzor cu sarcina 60-70 O si alt tranzistor ce indica conectarea aparatului radio. Mai are atasat un led ce indica AM/PM,un oscilator exteriorcircular cu cristal de quartz cu o frecventa de 32720 KHz, iar aceasta frecventa este divizata in ceas pana la 64 Hz pentru functionarea secundei in ceas.
Ultimile componente ale schemei bloc sunt cele 6 butoane de reglare ale ceasului pentru diferitele sale functiuni. Oscilatorul are rolul de a da secunda de functionare a ceasului.
Este un oscilator cu quartz,deoarece acesta are avantajul de a fi mai stabil, pe cand cel obisnuit realizat cu tranzistori poate avea fluctuatii de frecventain functie de mediul in care functioneaza alimentatla o tensiune de maxim 5 V.
Iesirile circuitului integrat de la pinul 8 la pinul 30 sunt conectate astfel incat sa nu dea un semnal pentru elementele de afisare, pentru a se aprinde dioda impulsionata.Plusul(+) venit de la alimentare este este permanent pe elementele de afisare, iar masa(-) o primesc din circuitul integrat specializat MMC 353A.
De


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org